Στον Έβρο, βρίσκεται δύναμη της FRONTEX για τη φύλαξη των συνόρων μας, που δέχονται το τελευταίο διάστημα, την πίεση μεταναστών τους οποίους μετέφερε εκεί η Τουρκία για δικούς της “διπλωματικούς” και άλλους λόγους.
Ανάμεσα στις χώρες που ενισχύουν, μέσω της FRONTEX, τη φύλαξη των χερσαίων ελληνοτουρκικών συνόρων, συμπεριλαμβάνονται η Πολωνία, η Γαλλία, η Ολλανδία, η Ουγγαρία, η Σλοβακία, η Τσεχία, η Αυστρία, η Γερμανία.

Υπενθυμίζεται πως χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, βρέθηκε στον Έβρο, συνοδευόμενος από τον εκτελεστικό διευθυντή της FRONTEX, Φαμπρίς Λεζερί και τη διευθύντρια της Μονάδας Επιχειρησιακής Ανταπόκρισης, Ana Cristina Jorge.

«Η Ευρώπη είναι εδώ ενωμένη και αποφασισμένη στη φύλαξη των συνόρων της από την εισβολή απελπισμένων ανθρώπων, που τους χρησιμοποιεί ανάλγητα, σαν γεωπολιτικά πιόνια η γείτονα χώρα», δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
«Ο αγώνας είναι κοινός. Ο στόχος είναι κοινός… Δεν εκβιαζόμαστε, δε θα περάσει κανείς. Γιατί εδώ είναι Ελλάδα, εδώ είναι τα σύνορα, εδώ αρχίζει η Ευρώπη», συμπλήρωσε ο υπουργός.
«Βρισκόμαστε εδώ μόλις μία εβδομάδα από τότε που η Ελλάδα απευθύνθηκε στην FRONTEX για να παράσχει περισσότερους αξιωματικούς και περισσότερο εξοπλισμό ώστε να βοηθήσουν στην προστασία των συνόρων της, που είναι ταυτόχρονα και τα κοινά ευρωπαϊκά μας σύνορα», είπε μεταξύ άλλων ο εκτελεστικός διευθυντής της, Φαμπρίς Λεζερί.
POST A COMMENT.