Ο Γενικός Γραμματέας Αποδήμων, Ιωάννης Χρυσουλάκης, στη Νότιο Αμερική

Ιωάννης Χρυσουλάκης

Τριήμερη επίσκεψη στην Ομογένεια της Αργεντινής πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού, Γιάννης Χρυσουλάκης, με την ευκαιρία της ενθρόνισης του Μητροπολίτη Μπουένος Αϊρες Ιωσήφ. Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Ενωσης Πελοποννησίων, ο Γενικός Γραμματέας είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει και να ακούσει τους εκπροσώπους από τις 12 ελληνικές κοινότητες της Βραζιλίας, τις 15 κοινότητες της Αργεντινής και 8 της Χιλής.

Ο κ. Χρυσουλάκης παρουσίασε το πρόγραμμα δράσεων που έχει ξεκινήσει η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού. Ενα από τα σημαντικότερα θέματα που προωθούνται άμεσα από πλευράς Γενικού Γραμματέα ήταν αυτό της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας μέσω διαδικτύου, η προώθηση της ελληνικής παράδοσης και διεξαγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων. Επιπλέον, παρουσιάστηκε το πλαίσιο των καινούργιων προγραμμάτων φιλοξενίας νέων στην Ελλάδα.

Επίσης, ανέλυσε διεξοδικά το θέμα της ψήφου των Αποδήμων ενώ με πρότασή του υιοθετήθηκε ομόφωνο ψήφισμα στήριξης της Ελλάδος απέναντι στην ασύμμετρη απειλή από την πρόσφατη μεταναστευτική κρίση που δημιούργησε η Τουρκία στα σύνορα του Εβρου. Ο Μητροπολίτης Μπουένος Αϊρες Ιωσήφ και ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αργεντινή Δημήτριος Ζεβελάκης, συνόδευαν τον Γενικό Γραμματέα από την αρχή της συνάντησης.

Εθνικός Κήρυξ: Αναμνηστική φωτογραφία από την ενθρόνσιη του νέου Μητροπολίτη Μπουένος Αιρες Ιωσήφ από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Διακρίνεται δίπλα στον Μητροπολίτη Ιωσήφ ο Γενικός Γραμματέας Αποδήμων Ιωάννης Χρυσουλάκης. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Στη συνάντηση με τις ομογενειακές οργανώσεις, παρευρέθηκε και η τριμελής επιτροπή του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αποτελούμενη από τους βουλευτές Μάξιμο Χαρακόπουλο, Διονύση Χατζηδάκη και Δημήτρη Βαγενά. Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων μίλησε στους συλλόγους ο βουλευτής Μάξιμος Χαρακόπουλος. Ο κ. Χρυσουλάκης συναντήθηκε με τον Ελληνα υπουργό Δημοσίων Εργων της Αργεντινής, Γαβριήλ Κατοπόδη, με τον ελληνικής καταγωγής βουλευτή Ανδρέα Ζώτο, μέλος της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) παρουσία και του Μητροπολίτη Μπουένος Αϊρες Ιωσήφ.

Επισκέφθηκε το Ελληνικό Γυμνάσιο / Λύκειο «Αθηναγόρας», το οποίο είναι δημιούργημα του αείμνηστου Μητροπολίτη Μπουένος Αϊρες Γενναδίου Χρυσουλάκη, ενώ επισκέφθηκε και ενημερώθηκε από τους δασκάλους και διευθυντές του ελληνικού Δημοτικού / Νηπιαγωγείου της ελληνικής κοινότητας. Και τα δύο αυτά ιδρύματα συμβάλλουν σημαντικά για τη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας, παράδοσης και πολιτισμού.

Εθνικός Κήρυκας

Facebook Comments

POST A COMMENT.