Απαγόρευση ναυσιπλοΐας σε μεταναστευτικές ροές σε Χίο, Σάμο και Μυτιλήνη

μετανάστες

Σε απαγόρευση της ναυσιπλοΐας στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά από τη Χίο, τη Σάμο και τη Μυτιλήνη προχώρησαν οι ελληνικές Αρχές, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μεταναστευτικές-προσφυγικές ροές από την Τουρκία.

Βάσει της Navtex 391/2020, που εξέδωσε η Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού, απαγορεύεται η ναυσιπλοΐα από τις 2 Μαρτίου έως τις 12 Μαρτίου.

Από την απαγόρευση εξαιρούνται τα εμπορικά πλοία, τα σκάφη της Frontex και τα πλοία της δύναμης NATO Aegean Activity και τα εμπορικά πλοία τα οποία είναι εφοδιασμένα με τα απαραίτητα έγγραφα και πιστοποιητικά αξιοπλοΐας τους.

42 άτομα έφτασαν με λέμβο στη Σκάλα Συκαμνίας

Οι ροές συνεχίστηκαν και σήμερα, Πέμπτη καθώς στη Σκάλα Συκαμνίας έφτασε μια λέμβος με 42 άτομα, κυρίως αφγανικής καταγωγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των προσφύγων και μεταναστών υπάρχουν και πολλά παιδιά.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν οι 42 νεοαφιχθέντες θα μεταφερθούν και με ποιον τρόπο στο λιμένα της Μυτιλήνης όπου και μέχρι αυτή την ώρα συνεχίζεται η διαδικασία της ταυτοποίησηςκαταγραφής και δαχτυλοσκόπησης των προσφύγων και μεταναστών που είχαν φτάσει στο νησί τις προηγούμενες ημέρες.

Σημειώνεται πως με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η διαδικασία καταγραφής και ταυτοποίησης  προσφύγων και μεταναστών στο λιμάνι της Μυτιλήνης, οι οποίοι επιβιβάζονται για δεύτερη συνεχή ημέρα στο αρματαγωγό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού «Ρόδος».

Πηγή: cnn.gr

Facebook Comments

POST A COMMENT.