Τι συζητήθηκε στη συνάντηση Μητσοτάκη με το βασιλιά της Σ. Αραβίας

Μητσοτάκης-Σαουδική Αραβία

Συνάντηση και γεύμα εργασίας με το βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, Salman bin Abdulaziz Al Saud, είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, στη διάρκεια της συνάντησης εκφράστηκε η ανησυχία για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και τονίστηκε ότι η συνεργασία Ελλάδας- Σαουδικής Αραβίας συμβάλει στη σταθερότητα.

Επισημάνθηκε επίσης η κοινή αντίληψη σε σειρά ζητημάτων περιφερειακού ενδιαφέροντος.

Οι δυο πλευρές, προσθέτουν από την κυβέρνηση, «επιβεβαίωσαν ότι η σημερινή επίσκεψη αποτελεί το εφαλτήριο για τη διεύρυνση της συνεργασίας σε σειρά τομέων, όπως αυτοί του εμπορίου, των επενδύσεων, του τουρισμού, της άμυνας».

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον υπ. Εμπορίου της Σ. Αραβίας

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός συνάντησε και τον  υπουργό Εμπορίου και Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, Dr Majid bin Abdullah Al Qasabi.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκαν οι επενδυτικές δυνατότητες των σαουδαραβικών κεφαλαίων στην Ελλάδα και οι ευκαιρίες για ελληνικές επιχειρήσεις στη Σαουδική Αραβία.

Ο Σαουδάραβας υπουργός Εμπορίου, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, είπε:

«Πιστεύουμε ότι από τότε που αναλάβατε τα καθήκοντα σας τα πράγματα έχουν βελτιωθεί σημαντικά. Η αβεβαιότητα ήταν ένα πρόβλημα για την Ελλάδα, η οικονομική κρίση και μια σειρά άλλων παραγόντων είχαν δημιουργήσει ένα σύννεφο αβεβαιότητας με αρνητικές επιπτώσεις για την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις. Όχι μόνο από την πλευρά της Σαουδικής Αραβίας αλλά και από άλλες χώρες. Τώρα πλέον υπάρχει ένα σημάδι ελπίδας ότι επιστρέφουν».

Πηγή: cnn.gr

Facebook Comments

POST A COMMENT.