Συνάντηση υφυπουργού Εξωτερικών με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα

paiat-vlasis

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης συναντήθηκε χτες, Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, στο γραφείο του με τον Αμερικανό Πρέσβη, Geoffrey Pyatt.

Οι συνομιλίες περιεστράφησαν γύρω από επίκαιρα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος Ελλάδας και ΗΠΑ και ανέδειξαν το άριστο κλίμα των διμερών σχέσεων, τη συναντίληψη σε σειρά σημαντικών ζητημάτων καθώς και τις προοπτικές περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας των δύο χωρών.

Ο κ. Pyatt συνεχάρη αρχικά τον κ. Υφυπουργό για την ανάληψη των καθηκόντων του και τόνισε τη σημασία που αποδίδουν οι ΗΠΑ για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην αμερικανική πρωτοβουλία «Συμμαχία για τη Θρησκευτική Ελευθερία». Αναφέρθηκε, επίσης, με ιδιαίτερα θετικά σχόλια στην ομιλία του κ. Υφυπουργού για την προβολή των αγγλόφωνων προγραμμάτων των ελληνικών πανεπιστημίων, στην εκδήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών «Building International Bridges: Opening Greek Universities to the World».

Ο κ. Βλάσης, επιβεβαιώνοντας το άριστο επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερα επιτυχημένη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και την επιστολή στήριξης του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών, Mike Pompeo. Ενημέρωσε, επίσης, τον συνομιλητή του για το επικείμενο ταξίδι του στην Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη στις αρχές Φεβρουαρίου, όπου θα συμμετέχει στο δείπνο για τη Θρησκευτική Ελευθερία και θα έχει συναντήσεις με φορείς της Ομογένειας.

Όπως ανέφερε ο  υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης, στην προσωπική του σελίδα στο facebook:

Με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Geoffrey Pyatt, ο οποίος μίλησε με θέρμη για την Πατρίδα μας και ιδιαίτερα για την Αρκαδία. Συζητήσαμε για τους απόδημους Έλληνες των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και για διάφορες πτυχές της συνεργασίας μας και συμφωνήσαμε για το άριστο επίπεδο που διακρίνει τις διμερείς σχέσεις των χωρών μας.
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται, κουστούμι και εσωτερικός χώροςΗ εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται, κουστούμι και εσωτερικός χώρος
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα κάθονται, κουστούμι και εσωτερικός χώρος

 

Ρούλα Σκουρογιάννη

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.