Ελληνικά διαβατήρια και στην οικογένεια του Tom Hanks

Italy Film Festival

Η ελληνική κυβέρνηση μετά την παροχή υπηκοότητας στο διάσημο Αμερικανό ηθοποιό Τομ Χανκ (Tom Hanks), παραχώρησε ελληνικά διαβατήρια και στη σύζυγό του Ρίτα Γουίλσον (Rita Wilson), καθώς και στα δύο τους παιδιά, ως αναγνώριση της βοήθειας που παρείχε η οικογένεια στις θανατηφόρες πυρκαγιές στην Αττική το 2018, αναφέρει το «Associated Press». Οι πυρκαγιές στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018 κόστισαν τη ζωή σε πάνω από 100 ανθρώπους.

Τον περασμένο μήνα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υπέγραψε τιμητική πολιτογράφηση για τον 63χρονο φιλέλληνα ηθοποιό, ο οποίος πέρασε τις διακοπές του περασμένο καλοκαίρι στην Ελλάδα και την Αντίπαρο, επιτρέποντάς του να διεκδικήσει την ελληνική υπηκοότητα.

Η απόφαση, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την Τρίτη και συνυπογράφεται από τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, αποκαλύπτει πως το διάταγμα περιλαμβάνει και τη διάσημη ηθοποιό και παραγωγό ελληνικής καταγωγής, Ρίτα Γουίλσον, καθώς και τους δύο γιους τους, Τσέστερ και Τρούμαν.

«Η οικογένεια του Τομ Χανκς έδωσε το σινιάλο ανά τον Κόσμο για την ανάληψη άμεσης δράσης και βοήθειας προς τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας», αναφέρει το διάταγμα που υπογράφεται στις 27 Δεκεμβρίου. Οι προσπάθειές της για φιλανθρωπικές δράσεις παρείχαν «εξαιρετικές υπηρεσίες προς την Ελλάδα», προστίθεται.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μητέρα της Γουίλσον, Δωροθέα Γκένκου, γεννήθηκε στο χωριό Σωτήρα της Βορείου Ηπείρου, ενώ ο πατέρας της, ο Χασάν Χαλίλοφ ήταν μουσουλμάνος Πομάκος, ο οποίος μετανάστευσε στις ΗΠΑ το 1949. Με τον γάμο του, ο Χαλίλοφ ασπάστηκε τον Χριστιανισμό, μεταλαμπαδεύοντας τις θρησκευτικές του αξίες και στην κόρη του.

Facebook Comments

POST A COMMENT.