Ανδρολογικό Ινστιτούτο: Σημαντικές συνεργασίες στην Κίνα

Ανδρολογικό Ινστιτούτο-1

Με γοργούς ρυθμούς προχωράει η δραστηριοποίηση του Ανδρολογικού Ινστιτούτου στην Κίνα, μετά το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπεγράφη πρόσφατα στην Αθήνα.

Ειδικότερα, τον περασμένο μήνα ο  Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, προσκλήθηκε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Τσαογιάνγκ (Chaoyang) για ομιλίες στο Πεκίνο, τη Χανγκτζόου (Hangzhou) και την Τζενγκτζόου (Zhengzhou) καθώς και συμφωνίες συνεργασίας με τρία νοσοκομεία, με στόχο την υλοποίηση του πρωτοκόλλου συνεργασίας που υπεγράφη στην Αθήνα στις αρχές Νοεμβρίου.

Ανδρολογικό Ινστιτούτο-2

Στο Πεκίνο οι επισκέψεις περιελάμβαναν τέσσερα νοσοκομεία:

  • το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Chaoyang του Πεκίνου (το μεγαλύτερο της Κίνας),
  • το νοσοκομείο Παραδοσιακής Ιατρικής και
  • δύο μεγάλες ιδιωτικές κλινικές

Στη συνέχεια, ο Δρ. Κωνσταντινίδης επισκέφτηκε δύο σημαντικές πόλεις, τη Χανγκτζόου (Hangzhou), πρωτεύουσα της επαρχίας Τζετζιάνγκ (Zhejiang), με 57 εκατομμύρια κατοίκους, όπου παρατέθηκε ομιλία στο νοσοκομείο Apollo, μια Ανδρολογική Κλινική που προσβλέπει σε μόνιμη συνεργασία με το Ανδρολογικό Ινστιτούτο, στo πλαίσιo της συμφωνίας για ανταλλαγή επιστημονικής γνώσης.

Στην επόμενη πόλη, την Τζενγκτζόου (Zhengzhou), πρωτεύουσα της επαρχίας Χενάν (Henan), με 96 εκατομμύρια κατοίκους, μίλησε σε μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο, όπου επίσης υπεγράφη πρωτόκολλο μόνιμης συνεργασίας στους τομείς της ανδρολογίας και γονιμότητας.

Αποφασίστηκε, επίσης, η σύσταση τριμερούς επιτροπής αποτελούμενης από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και το Ανδρολογικό Ινστιτούτο με στόχο τον σχεδιασμό μελετών εφαρμογών υψηλής τεχνολογίας σε εμβρυικά κύτταρα (stem cells), νέα βιολογικά ενθέματα και φάρμακα κυτταρικής στόχευσης. Συμφωνήθηκε επίσης η δημιουργία master class, όπου κορυφαίοι επιστήμονες θα διδάσκουν νέους γιατρούς από όλο τον κόσμο.
Στην Αθήνα δε, αποφασίστηκε να γίνει το πρώτο διεθνές κέντρο εικονικής εκπαίδευσης και το πρώτο συνέδριο έκθεσης νέων ιδεών και πρωτοπόρων κινεζικών τεχνολογιών.

Ρούλα Σκουρογιάννη

Facebook Comments

POST A COMMENT.