26ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στην Αυστραλία: Ένα ταξίδι Πολιτισμού σε 6 πόλεις

1968_STILLS

Από κωμωδίες έως βαθυστόχαστα δράματα, ντοκιμαντέρ που δίνουν τροφή για σκέψη και υπερπαραγωγές που έκαναν θραύση στα ταμεία, αλλά ακόμη και αυστραλιανές ή και παγκόσμιες πρεμιέρες, το πρόγραμμα του φετινού 26ου Ελληνικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αυστραλίας τα έχει όλα, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι θέτει ψηλά τον πήχη στη διαλογή ελληνικών κινηματογραφικών δημιουργιών.

Το φεστιβάλ, που “περιοδεύει” μέχρι και το μήνα Δεκέμβριο σε έξι πόλεις ανά την Αυστραλία, άνοιξε αυλαία την Τρίτη, 8 Οκτωβρίου στο Σίδνεϊ και στις 9 του μηνός στη Μελβούρνη, με επόμενους σταθμούς την Αδελαΐδα (10 Οκτωβρίου), το Μπρίσμπαν (15 Οκτωβρίου), το Περθ (20 Οκτωβρίου) και την Καμπέρα (29 Νοεμβρίου).

Οι σινεφίλ θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν από συνολικά 15 βραβευμένες κινηματογραφικές παραγωγές, τρία ντοκιμαντέρ και μία ταινία μικρού μήκους, ενώ από το φετινό πρόγραμμα δε λείπουν οι εκπλήξεις και οι ειδικές προβολές.

“Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που και φέτος παρουσιάζουμε στο κοινό μας τις πιο συναρπαστικές ταινίες από σκηνοθέτες και παραγωγούς με ελληνικό υπόβαθρο από όλο τον κόσμο”, ανέφερε η Πρόεδρος του Ελληνικού Φεστιβάλ, Νία Καρτέρη.

Για τη βραδιά πρεμιέρας οι διοργανωτές επέλεξαν το φεστιβάλ να “ανοίξει”… νικηφόρα με τη δραματική ταινία «1968» του Τάσου Μπουλμέτη  για τον επικό αγώνα μπάσκετ μεταξύ της ΑΕΚ Αθηνών και της Σλάβια Πράγας (Τσεχοσλοβακία). Το Φεστιβάλ θα “κλείσει” με την απολαυστική κωμωδία του διακεκριμένου Ελληνοαυστραλού Αλκίνοου Τσιλιμιδού «Η ταβέρνα», που προβάλλεται για πρώτη φορά στις οθόνες.

Ελληνόπουλα παρουσιάζουν τις ταινίες τους σε Φεστιβάλ της Αυστραλίας

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.