Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε η 4η μεταμνημονιακή αξιολόγηση

dnt

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε η τέταρτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση των θεσμών στην Αθήνα και πλέον οι διαβουλεύσεις μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων και των υπηρεσιών των υπουργείων θα συνεχιστούν εξ αποστάσεως με στόχο μια θετική έκθεση από την Κομισιόν στα τέλη Νοεμβρίου.

Στέλεχος του υπουργείο Οικονομικών ανέφερε μετά την ολοκλήρωση των σημερινών επαφών με τους θεσμούς πως η ελληνική πλευρά δεν εστίασε στην εφαρμογή των εκκρεμών προαπαιτούμενων της τρίτης αξιολόγησης, αλλά έθεσε τη δική της ατζέντα, δείχνοντας πως έχει την ιδιοκτησία του προγράμματος.

Πρωτοβουλίες που επιβεβαίωσαν την εξέλιξη αυτή είναι η αναλυτική συζήτηση για τις διατάξεις του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, αλλά και ο σχεδιασμός  για τη νέα αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών.

Σχετικά με τις αποκλίσεις στους δημοσιονομικούς υπολογισμούς, το στέλεχος του οικονομικού επιτελείου δεν θέλησε να επιβεβαιώσει πληροφορίες πως οι θεσμοί βλέπουν δημοσιονομικό κενό 1,8 δισ. ευρώ για το 2020.

Κατά το ίδιο ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τις φορολογικές ελαφρύνσεις δεν αλλάζει και θα επιβεβαιωθεί με την κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου σε ένα μηνά από σήμερα.

Για την παράταση της προθεσμίας υπαγωγής στη ρύθμιση των 120 δόσεων είπε πως οι αποφάσεις θα ληφθούν στις 30 Σεπτεμβρίου και θα σταθμισθεί η έως τότε συμμετοχή.

Τέλος, το κυβερνητικό στέλεχος απεκάλυψε πως στην αυριανή συνεδρίαση του EuroWorking Group αναμένεται να συζητηθούν και οι εν εξελίξει διαδικασίες για την  πρόωρη αποπληρωμή δανείων του ΔΝΤ ύψους 2,9 δισ. ευρώ. 

Πηγή: cnn.gr

Facebook Comments

POST A COMMENT.