Η Αυστραλία στις φλόγες: Εκκενώνονται σπίτια σε Κουίνσλαντ και Νότια Ουαλία

Δραματικές ώρες βιώνει τα τελευταία 24ωρα η ανατολική  Αυστραλία, καθώς δύο μεγάλες πολιτείες της έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Οι φωτιές στο δάσος του Αμαζονίου έχουν συνταράξει την παγκόσμια κοινότητα και έχουν προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην Αυστραλία, όπου καίγονται χιλιάδες στρέμματα παρθένας γης, ενώ τα μέτωπα απειλούν πλέον και κατοικημένες περιοχές, με συνέπεια να δοθεί εντολή από την κυβέρνηση για τη γενική εκκένωση χιλιάδων σπιτιών στο Κουίνσλαντ και τη Νέα Νότια Ουαλία.

Μία ημέρα μετά την καταστροφή του εθνικού πάρκου Lamington και του ιστορικού μνημείου Binna Burra Lodge στο Κουίνσλαντ, τα μέτωπα της φωτιές κατευθύνονται προς την περιοχή O’Reilly’s Rainforest Retreat, οι κάτοικοι της οποίας έλαβαν εντολή να μαζέψουν όσα πράγματα θεωρούν οι ίδιοι απαραίτητα και να εκκενώσουν τις οικίες τους στο συντομότερο δυνατό.

Ήδη έχει δοθεί επίσημα η καταστροφή δύο κατοικιών στην περιοχή Sunshine Coast του Κουίνσλαντ, ενώ δόθηκε άμεση εντολή για εκκένωση και στις περιοχές Peregian Beach (όπου δημοσιογραφικές αναφορές κάνουν λόγο για 10 κατεστραμμένες κατοικίες), Peregian Beach  Estate, Marcus Beach και Weyba.

Συνολικά έχουν καταστραφεί πάνω από 30 σπίτια.

Σχετικά με την φωτιά που κατέστρεψε δυο σπίτια στην περιοχή Peregian Beach  η αστυνομία παίρνει καταθέσεις από νεαρούς καθώς εκφράζονται φόβοι πως μπορεί να οφείλεται σε εμπρησμό.

«Εγκαταλείψτε γρήγορα και μετακινηθείτε σε ασφαλή σημεία, διότι πολύ σύντομα η οδήγηση θα είναι πολύ επικίνδυνη», ήταν το αγωνιώδες μήνυμα που έλαβαν οι κάτοικοι των περιοχών που προαναφέραμε στο Κουίνσλαντ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, πάνω από 100 μέτωπα πυρκαγιών μαίνονται σε Κουίνσλαντ και Νέα Νότια Ουαλία  ενώ μήνυμα έστειλε και ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, ζητώντας από τους πολίτες να μην διακινδυνεύουν με τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών με δική τους πρωτοβουλία, διότι κινδυνεύει άμεσα η ζωή τους.

Η δε πυροσβεστική ζήτησε με τη σειρά της από τους πολίτες να απομακρυνθούν από τις ζώνες της φωτιάς, διότι δεν μπορεί να τους εγγυηθεί τη διασφάλιση των περιουσιών και των ζωών τους.

Facebook Comments

POST A COMMENT.