Επιχείρηση του … θηλυκού Ρουβίκωνα σε κέντρο αισθητικής

ρουβίκωνας

Παρέμβαση-καταγγελία έκανε το βράδυ της Δευτέρας το γυναικείο τμήμα του Ρουβίκωνα για κέντρο αισθητικής στο Κολωνάκι.

Ειδικότερα, στο στόχαστρο του Φεμινιστικού Τομέα του Ρουβίκωνα βρέθηκε γνωστό κέντρο αισθητικής στην πλατεία Κολωνακίου, το οποίο … επισκέφτηκαν αρκετές από τις γυναίκες μέλη της συλλογικότητας και τα είπαν έξω από τα δόντια στην υπέυθυνη του κέντρου που τις κοιτούσε, στην κυριολεξία άναυδη.

Το γυναικείο τμήμα του Ρουβίκωνα σε ανάρτησή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναφέρει ότι στη συγκεκριμένη εταιρεία κέντρων αισθητικής: «οι εργαζόμενοι δεν αντιμετωπίζονται ως άνθρωποι, αλλά ως μηχανές που οφείλουν
να έχουν την κατάλληλη εμφάνιση και να δέχονται τον υβριστικό λόγο και τον ψυχολογικό πόλεμο των υπεύθυνων μέχρι να προσαρμοστούν στα πρότυπα ομορφιάς της εταιρείας, αλλά και στις εργασιακές συνθήκες του εν λόγω κάτεργου».

Η αναφορά του Ρουβίκωνα δημοσιοποιεί την περίπτωση μιας εργαζόμενης, η οποία παραιτήθηκε εξ’ αιτίας των απαράδεκτων συνθηκών εργασίας.

«Τα κέντρα αισθητικής, εκτός από σύγχρονα εργασιακά κάτεργα, αποτελούν άλλη μία καπιταλιστική απάτη. Όλοι μας θα πρέπει ασφαλώς να έχουμε την αυτοδιάθεση των σωμάτων μας, αλλά οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι αυτού του είδους οι επιχειρήσεις αποτελούν τμήματα της τεράστιας και αμείλικτης βιομηχανίας της ομορφιάς», σημειώνουν μεταξύ άλλων στην ανάρτησή τους και καταλήγουν:

«Μέχρι να καταργηθούν οι συνθήκες εργασιακής γαλέρας, εντασσόμαστε σε σωματεία βάσης, οργανωνόμαστε και στεκόμαστε αλληλέγγυες η μία δίπλα στην άλλη.
Δεν αφήνουμε κανέναν υπεύθυνο και κανένα αφεντικό να μας τρομοκρατήσει. Το δίκιο είναι με το μέρος μας. Τίποτα δεν μένει αναπάντητο».

Δείτε την έφοδο του θηλυκού Ρουβίκωνα στο κέντρο αισθητικής:

Facebook Comments

POST A COMMENT.