Η Ρωσία θέτει πρόταση προσφοράς του μαχητικού Su-35 στη Τουρκία

Su35

Η ρωσική κρατική εταιρεία Rostec είναι έτοιμη να προμηθεύσει στην Τουρκία το μαχητικό Su-35 εάν η Άγκυρα εκφράσει ενδιαφέρον για την αγορά του, δήλωσε ο επικεφαλής της, Σεργκέι Τσεμέζοφ, την Πέμπτη.

Η δήλωση αυτή έρχεται λίγο μετά τις αμερικανικές ανακοινώσεις πως δεν πρόκειται να δοθούν στην Τουρκία τα stealth μαχητικά F-35 (στο πρόγραμμα των οποίων η Τουρκία είναι συμπαραγωγός) λόγω της προμήθειας ρωσικών πυραύλων S-400.

Το Su-35 είναι μαχητικό τετάρτης γενεάς και βασίζεται στο Su-27Σύμφωνα με το TASS, έχει βάρος 19 τόνους, μέγιστη ταχύτητα 2.500 χλμ/ ώρα και είναι δικινητήριο και μονοθέσιο. Είναι εξοπλισμένο με πυροβόλο των 30 χιλιοστών και μπορεί να μεταφέρει φορτίο όπλων βάρους 8 τόνων, σε 12 πυλώνες κάτω από τα φτερά του. Είναι σε υπηρεσία στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, καθώς και στις ινδικές και τις ινδονησιακές.

Λόγω των προηγμένων συστημάτων, της ευελιξίας και του βαρέος οπλισμού του, θεωρείται ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό μαχητικό, και προωθείται από τη Ρωσία ως ένα αεροσκάφος με δυνατότητες εντοπισμού και αντιμετώπισης stealth μαχητικών 5ης γενεάς, όπως το F-35 και το F-22 (κάτι ωστόσο για το οποίο πολλοί δυτικοί αναλυτές εκφράζουν αμφιβολίες).

Facebook Comments

POST A COMMENT.