Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα ελληνικών σπουδών Θ.Υ.Ε.Σ.Π.Α. από το ΕΚΠΑ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και φέτος, για 32ο έτος, το πρόγραμμα των Θ.Υ.Ε.Σ.Π.Α. (Θερινές Υποτροφίες Ελληνικών Σπουδών Πανεπιστημίου Αθηνών). Το πρόγραμμα Θ.Υ.Ε.Σ.Π.Α. συμπληρώνει αυτή τη χρονιά 32 συναπτά έτη λειτουργίας. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 1988 μετά από απόφαση της Συγκλήτου, ύστερα από πρόταση του τότε Πρύτανη κ. Μιχάλη Σταθόπουλου (με την ευκαιρία της επετείου των 150 χρόνων από την ίδρυση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1987). 

Στο πρόγραμμα διδάχθηκε η Νέα Ελληνική Γλώσσα και έγιναν επίσης 14 διαλέξεις από ειδικούς Καθηγητές της Φιλοσοφικής Σχολής. Τα θέματα των διαλέξεων αφορούσαν, μεταξύ άλλων, τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό, την Ελληνική Ιστορία, τη Λογοτεχνία, την Κύπρο στον Ελληνικό Πολιτισμό, την Ιστορία της Ελληνικής Γλώσσας, την Επιστημονική Ορολογία.

Πραγματοποιήθηκαν, επίσης, επισκέψεις και ξεναγήσεις και με επιτόπου μαθήματα, σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Στο πρόγραμμα αυτό διδάσκουν πολλοί διακεκριμένοι Πανεπιστημιακοί και ειδικοί επιστήμονες. Στο φετινό πρόγραμμα μετείχαν 83 φοιτητές από 25 χώρες, από 48 Πανεπιστήμια. Ο συνολικός αριθμός από την έναρξη του προγράμματος είναι 6.453 από 80 χώρες! 

Το πρόγραμμα υποστηρίχθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Πολιτισμού και την Εθνική Τράπεζα.

Κατά την τελετή επίδοσης των διπλωμάτων στους σπουδαστές ο Πρύτανης, καθηγητής Μ.-Α. Δημόπουλος, αναφέρθηκε στην ιστορία του Προγράμματος και τόνισε, ότι το  ΕΚΠΑ σε μια δύσκολη συγκυρία, και παρά τις περιορισμένες οικονομικά δυνατότητες, συνεχίζει να προβάλλει και αναδεικνύει την ελληνική γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εκπαιδεύοντας άξιους, νέους «πρεσβευτές» της Γλώσσας μας και του Πολιτισμούς μας.

Facebook Comments

POST A COMMENT.