Μεγάλη Ιωνία: Η κινεζική σύνδεση με τον ελληνισμό

kalymniosk

Μια διάλεξη για τη Μεγάλη Ιωνία και το πώς συνδέεται με την Κίνα θα παρουσιαστεί από τον Κωνσταντίνο Καλυμνιό, την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019, στο Ελληνικό Κέντρο, ως μέρος των Σεμιναρίων Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού που προσφέρει η Ελληνική Κοινότητα  Μελβούρνης.

 

Το σεμινάριο αυτό θα αντικαταστήσει προγραμματισμένη διάλεξη του καθηγητή Βρασίδα Καραλή, η οποία ακυρώθηκε λόγω προσωπικών περιστάσεων, αλλά θα παρουσιαστεί αργότερα.

Ήταν οι Κινέζοι αυτοί που έδωσαν το όνομα «Μεγάλη Ιωνία» στο ελληνικό βασίλειο που ιδρύθηκε στα περίχωρα της κινεζικής αυτοκρατορίας κατά την Ελληνιστική εποχή.

Ο Κωνσταντίνος Καλυμνιός θα αναφερθεί στην περίοδο αυτή, σχηματίζοντας μία από τις πρώτες σημαντικές επαφές μεταξύ ενός αστικοποιημένου δυτικού πολιτισμού και του κινεζικού πολιτισμού, ανοίγοντας το δρόμο για τη διαμόρφωση του Δρόμου του Μεταξιού που θα συνδέει την Ανατολή και τη Δύση, με εμπορικές και πολιτιστικές ανταλλαγές – και η οποία υπάρχει εκτός της ελληνικής εθνικής αφήγησης.

Ο Καλυμνιός είναι γνωστός ποιητής και συγγραφέας στην ελληνική παροικία. Ως δημοσιογράφος διατηρεί μια στήλη στην ελληνική εφημερίδα της Μελβούρνης Νέος Κόσμος, με τίτλο Diatribe, από το 2001. Έχει εκδώσει έξι ποιητικές συλλογές και έχει μεταφράσει επίσης πολυάριθμα έργα επιφανών ελληνοαυστραλών συγγραφέων από τα ελληνικά στα αγγλικά. Τον Νοέμβριο του 2007, του απονεμήθηκε βραβείο της  κυβέρνησης της Βικτώριας για την προσφορά του στον πολυπολιτισμό.

Facebook Comments

POST A COMMENT.