Ρωσία: έκρηξη σε εργοστάσιο με πολυάριθμους τραυματίες

Στους 38 ανέρχονται οι τραυματίες από τις εκρήξεις και την πυρκαγιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών στην πόλη Ντζερζίνσκ της Ρωσίας, ενώ μεταξύ αυτών υπάρχουν και τέσσερις τραυματίες που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. 

Η έκρηξη ειχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή τμήματος του κτηρίου που βρισκόταν η γραμμή παραγωγής, ενώ ξέσπασε φωτιά στις εγκαταστάσεις όπου ήταν αποθηκευμένα εκρηκτικά και πυρομαχικά.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή κυβερνήτη της περιοχής Ντμίτρι Κρασνόφ, δύο ακόμη άνθρωποι αγνοούνται.

Αιτία της πρώτης έκρηξης στο εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών ήταν ένα πρόβλημα στη διαδικασία παραγωγής, με τις Αρχές να εκφράζουν φόβους ότι θα ακολουθούσαν και άλλες.

Πρόκειται για μεγάλες εκρήξεις, με τις  εικόνες να δείχνουν στήλες πυκνού καπνού να υψώνονται στον ουρανό, αναφέρουν τα Ρωσικά ΜΜΕ.

«Γνωρίζουμε ότι αγνοούνται δύο άνθρωποι, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 16 από θραύσματα των εκρήξεων», δήλωσε νωρίτερα ο αναπληρωτής κυβερνήτης της περιοχής Ντμίτρι Κρασνόφ στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 24.

Παράλληλα, μετά τις τρεις εκρήξεις, ξέσπασε πυρκαγιά στη γραμμή παραγωγής τρινιτροτολουολίου, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του κυβερνήτη στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Facebook Comments

POST A COMMENT.