Βερολίνο: Πιθανότατα οφείλονται σε σαμποτάζ οι βλάβες στα κυβερνητικά αεροσκάφη

aeroplano-germania

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Rheinische Post», το Βερολίνο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι βλάβες  των τελευταίων μηνών στα κυβερνητικά αεροσκάφη της Γερμανίας να οφείλονται σε σαμποτάζ ή σε κυβερνοεπίθεση.

Η εφημερίδα του Ντίσελντορφ, μάλιστα, επισημαίνει ότι, αν και η Lufthansa Technik -η οποία έχει αναλάβει τη συντήρηση των αεροσκαφών που χρησιμοποιούν ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος, η καγκελάριος, υπουργοί και άλλοι αξιωματούχοι- έχει εντοπίσει τεχνικούς λόγους οι οποίοι δικαιολογούν τις βλάβες, η συχνότητα εμφάνισής τους και οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβησαν έχουν εγείρει υποψίες στη γερμανική αεροπορική εταιρία, αλλά κυρίως στην Καγκελαρία και στα υπουργεία Εξωτερικών και ‘Αμυνας.

Υπενθυμίζεται ότι το Νοέμβριο του 2018, το Airbus A340 «Κόνραντ Αντενάουερ» στο οποίο επέβαιναν η Άνγκελα Μέρκελ και ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, με προορισμό το Μπουένος ‘Αιρες για τη Σύνοδο Κορυφής της G-20, αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στην Κολωνία, καθώς λίγη ώρα μετά την απογείωσή του υπέστη βλάβη τόσο στο κύριο όσο και στο εφεδρικό σύστημα ασυρμάτου του.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος είχε ήδη τότε θέσει το ερώτημα του σαμποτάζ ή της κυβερνοεπίθεσης, χωρίς ωστόσο να υπάρξει επιβεβαίωση των υποψιών. Έκτοτε έχουν σημειωθεί αλλεπάλληλα περιστατικά σοβαρών βλαβών που έχουν καθηλώσει τα γερμανικά κυβερνητικά αεροσκάφη στο έδαφος, με το «θύμα» να είναι συχνότερα ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας.

Facebook Comments

POST A COMMENT.