17 άμαχοι νεκροί από αεροπορικές επιδρομές στην Συρία

crisis-syria

Στους 17 ανέρχονται οι νεκροί από τις αεροπορικές επιδρομές του συριακού καθεστώτος στην επαρχία Ιντλίμπ, το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ανάμεσα σε αυτούς ανήκουν και πέντε παιδιά.

Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν δήλωσε σε Γαλλικό πρακτορείο πως δεκαεπτά άμαχοι, μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά, σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές και επιθέσεις με πυραύλους στην επαρχία Ιντλίμπ, ενώ τόνισε πως τραυματίστηκαν επιπλέον 47 άμαχοι σε όλη την επαρχία.

Την Κυριακή, βομβαρδισμοί της συριακής Πολεμικής Αεροπορίας σκότωσαν 12 αμάχους, σύμφωνα με την ΜΚΟ.

Η επαρχία Ιντλίμπ και τομείς στις γειτονικές επαρχίες Χάμα, Χαλέπι και Λαττάκεια, όπου κυριαρχεί η Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ (πρώην συριακός βραχίονας της Αλ Κάιντα) έχουν μετατραπεί από τα τέλη Απριλίου σε θέατρο εχθροπραξιών που δεν σταματούν να κλιμακώνονται.

Από τότε, τουλάχιστον 250 άμαχοι, – ανάμεσά τους 50 παιδιά – έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, ενώ περισσότεροι από 200.000 άμαχοι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους για να σωθούν από τις μάχες, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Facebook Comments

POST A COMMENT.