ΑΠΘ: Συνεργασία με την Κίνα για ανάπτυξη τεχνογνωσίας σε θέματα διαχείρισης του νερού

Το Πανεπιστήμιο Hubei της Κίνας και το Τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ συνδιοργάνωσαν Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Νερό και Πολιτισμός: Διερευνώντας την ιστορία του νερού, στο πλαίσιο του κοινού μέλλοντος της ανθρωπότητας». 

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην πόλη Wuhan της Κίνας, υπό την αιγίδα της UNESCO, από τις 9 ως τις 12 Μαΐου 2019.

Σκοπός του Συνεδρίου ήταν η άντληση διδαγμάτων για το μέλλον από τις γνώσεις και τα μεγάλα επιτεύγματα αρχαίων πολιτισμών, ιδίως της Ελλάδας και της Κίνας, αλλά και άλλων χωρών και περιοχών, σε θέματα χρήσης, διαχείρισης και επεξεργασίας του νερού.

Στο συνέδριο συμμετείχαν με εισηγήσεις o Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, Καθηγητής Κωνσταντίνος Λ. Κατσιφαράκης ως εκπρόσωπος του Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Περικλή Α. Μήτκα, ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών, Καθηγητής Χαρίτων – Σαρλ Χιντήρογλου, οι Καθηγητές του Τμήματος Γεωλογίας, Γρηγόρης Τσόκας και Κώστας Βουδούρης, καθώς και ο Ομότιμος Καθηγητής του ΑΠΘ, Σπύρος Παυλίδης.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου αποφασίστηκε η ενίσχυση της συνεργασίας των δύο Πανεπιστημίων, με ανταλλαγή φοιτητών, συνδιοργάνωση σεμιναρίων και συνεδρίων και εκπόνηση διατριβών.

Σημειώνεται ότι τo Πανεπιστήμιο Hubei έχει μεγάλη ιστορία και καλύπτει επιστημονικά πεδία όπως: Φυσικές Επιστήμες, Φιλοσοφία, Ιστορία, Εκπαίδευση, Οικονομικά, διάφορες ειδικότητες Μηχανικών και Καλές Τέχνες.

Facebook Comments

POST A COMMENT.