Ενίσχυση της ασφαλιστικής αγοράς του Λουξεμβούργου

Το Brexit ενίσχυσε την ασφαλιστική αγορά του Λουξεμβούργου, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2019 που έδωσε στη δημοσιότητα η εθνική εποπτική αρχή, Commissariat aux Assurances (CAA).

Ειδικότερα, τα συνολικά ασφάλιστρα αυξήθηκαν κατά 46,18% στα 9,43 δισ. ευρώ. Τα ασφάλιστρα κλάδου ζωής αυξήθηκαν κατά 7,19% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, αγγίζοντας τα 5,63 δισ. ευρώ. Στον κλάδο γενικών τα ασφάλιστρα ανήλθαν σε 3,8 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 217,57% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Η CAA αποδίδει τη μεγάλη αυτή αύξηση στην απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση που είχε ως αποτέλεσμα πολλές ασφαλιστικές εταιρίες να μεταφέρουν την έδρα τους στο Λουξεμβούργο.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών του Λουξεμβούργου, η Ένωση έχει υποδεχθεί 15 νέα εταιρικά μέλη, ενώ αριθμεί συνολικά 84 εταιρίες και 44 συνδεδεμένα μέλη (δικηγόροι, σύμβουλοι, πάροχοι υπηρεσιών πληροφορικής ειδικευμένοι στην ασφάλιση).

Πηγή: nextdeal.gr

Facebook Comments

POST A COMMENT.