Συνδυάζοντας το παιχνίδι με τη μάθηση, τα παιδιά των ομογενών μαθαίνουν Ελληνικά παίζοντας Scrabble
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και της Πανελλήνιας Ένωσης Scrabble, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Η εισαγωγή του Scrabble στα σχολεία της Ομογένειας και όχι μόνο είναι η εισαγωγή του παιχνιδιού στη μάθηση. Παίζοντας τα παιδιά μαθαίνουν το λεξιλόγιο της νέας ελληνικής και δίνουν την αφορμή με τις απορίες τους στον δάσκαλο να τους εξηγήσει φαινόμενα γλωσσικά, που έχουν να κάνουν με το λεξιλόγιο, τη γραμματική και τη σύνταξη της Νέας Ελληνικής. Ευελπιστούμε σε μια μαζική εμπλοκή των μαθητών και των δασκάλων, που όταν θα βρίσκονται για τα μαθήματά τους θα μπορούν και να παίξουν και μέσα στην ώρα και έξω από την ώρα της διδασκαλίας. Είναι η μάθηση μέσα από το παιχνίδι», δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΕΓ, καθηγητής Ιωάννης Καζάζης.
Έτσι το ΚΕΓ ενέταξε το ελληνικό Scrabble στην ψηφιακή εργαλειοθήκη του, την ΠΥΛΗ για την Ελληνική Γλώσσα www.greek-language.gr, ώστε να ενθαρρύνει τη διάδοσή του ανά την υφήλιο.
Η Πανελλήνια Ένωση Scrabble θα παρέχει στους ενδιαφερομένους κάθε διευκόλυνση για την οργάνωση και διεξαγωγή του παιχνιδιού ενώ το ΚΕΓ θα παρέχει προς την Πανελλήνια Ένωση Scrabble την επιστημονική του συνδρομή πάνω σε ζητήματα ορθογραφικής παγίωσης για τη συμπλήρωση του «Πίνακα Αποδεκτών Λέξεων».
POST A COMMENT.