Μελβούρνη: η ελληνική κοινότητα τιμά τους ομογενείς δημοτικούς συμβούλους

councillors 2

Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης (ΕΚΜ) σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μελβούρνη, τον πρώην υπουργό της Βικτώριας Γιάννη Πανταζόπουλο και τον Αντιπρόεδρο του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης (ΔΕΑΑΕ) κ. Γιώργο Κοντορίνη, διοργάνωσαν την Τρίτη το βράδυ εκδήλωση, στο Ελληνικό Κέντρο, για να τιμήσουν τους ελληνικής καταγωγής Δημοτικούς Συμβούλους που εκλέγονται σε δήμους της Μελβούρνης.

Σημαντικό ρόλο στην διοργάνωση της εκδήλωσης αυτής αποτέλεσε η επίσκεψη του κ. Κοντορίνη στη Μελβούρνη, για να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση με ομογενείς δημοτικούς συμβούλους και να εξετασθεί το ενδεχόμενο της επέκτασης του ΔΕΑΑΕ και στην Αυστραλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Μελβούρνη υπάρχουν πάνω από 20 δημοτικοί σύμβουλοι ελληνική καταγωγής και στην πρόσκληση της Κοινότητας ανταποκρίθηκε ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς.

Ο τελετάρχης της βραδιάς, κ. Θόδωρος Μάρκος, καλοσωρίζοντας τους προσκελημένους υπογράμμισε τη στενή σχέση της Κοινότητας με τους Δήμους και ιδιαίτερα με το Δήμο Μελβούρνης και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι αρκετά πρώην μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινότητας υπηρέτησαν σε δημoτικά συμβούλια. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στους Σάββα Παπασάββα, Νίκο Ζερβό, Γιάννη Βέλο, Θόδωρο Σιδηρόπουλο και Δημήτρη Ιακωβάκη.

Στη συνέχεια μίλησαν ο Γενικός Πρόξενος, κ. Δημήτρης Μιχαλόπουλος, και ο κ. Γιάννης Πανταζόπουλος, που τόνισαν τη σημασία του ΔΕΑΑΕ και της εξάπλωσής του και στην Αυστραλία.

Ο κ. Κοντορίνης από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον κ. Παναταζόπουλο, καθώς και τον πρόεδρο της Κοινότητας, κ. Βασίλη Παπαστεργιάδη, για τη διοργάνωση της εκδήλωσης και αναφέρθηκε και αυτός στο θεσμικό του ρόλο και την ανάγκη συσπείρωσης όλων αυτών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρουν στους πολίτες, αλλά και να βοηθήσουν με το δικό τους τρόπο την αποτελεσματική λειτουργία του χώρου αυτού και στην Ελλάδα.

Ο κ. Παπαστεργιάδης στη δική του ομιλία αναγνώρισε το σοβαρό ρόλο που παίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι στις τοπικές δημαρχίες, χαρακτηρίζοντάς τους ως πολιτικούς που είναι πιο κοντά στην καθημερινότητα των πολιτών.
Αναφέρθηκε στη συνεργασία της Κοινότητας με την ΚΕΔΕ και τις προσπάθειες που γίνονται να προσφέρονται από τους Δήμους της Ελλάδας συγκεκριμένες υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των ομογενών που επισκέπτονται τους τόπους καταγωγής τους.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δύο σύντομους χαιρετισμούς από τους δημάρχους του Stonnington και του Yarra, κ. Στηβ Στεφανόπουλο και κ. Δανάη Μπόσλερ αντίστοιχα, που ευχαρίστησαν την Κοινότητα και τον κ. Πανταζόπουλο για τη διοργάνωση της βραδιάς.

Κατόπιν ακολούθησε η απονομή πιστοποιητικών αναγνώρισης υπηρεσιών προς όλους τους δημοτικούς συμβούλους, καθώς και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινότητας Αλέξη Κώστα, Βούλα Καλλιάνη, Βάσω Ζάγκαλη και Γεωργία Πάττα.

Facebook Comments

POST A COMMENT.