“BLOG YOUR HERITAGE”: Βράβευση μαθητών που συμμετείχαν στη δράση

Σε μεγάλη και ενθουσιώδη γιορτή εξελίχθηκε η βράβευση μαθητών από 10 Επαγγελματικά Λύκεια όλης της Ελλάδας, που συμμετείχαν στη δράση “BLOG YOUR HERITAGE-Unblock the Past, Share for the Future” και γέμισαν μαζί με τους καθηγητές τους το Αμφιθέατρο του ΥΠΠΟΑ, την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019.

Το πρόγραμμα σχεδίασε και συντόνισε η Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Οι μαθητές των ΕΠΑΛ κλήθηκαν να δημιουργήσουν ιστολόγια ώστε μέσα από την προσωπική τους ματιά να μιλήσουν για τον πολιτισμό της περιοχής τους. Τα παιδιά μίλησαν με ενθουσιασμό για την εμπειρία τους, τονίζοντας ότι μέσα από αυτή γνώρισαν καλύτερα την ιστορία του τόπου τους αλλά ήρθαν και πιο κοντά, μαθαίνοντας να δουλεύουν συλλογικά.

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, τόνισε στους μαθητές πως είναι πολύ σημαντικό που έχουν καταθέσει τις ιδέες τους, τις σχέσεις τους στην πραγματικότητα με την πολιτιστική κληρονομιά.

Η κ. Ζορμπά χαρακτήρισε το αποτέλεσμα της δράσης “BLOG YOUR HERITAGE” πάρα πολύ σημαντικό για το μέλλον, για να αναπτυχθούν προγράμματα και σε άλλα σχολεία, και υπογράμμισε οτι αυτό που δηλώνουν οι εμπειρίες των παιδιων από το πρόγραμμα είναι η ενσωμάτωση στοιχείων του πολιτισμού στην καθημερινή ζωή.

Η Ανδρομάχη Κατσελάκη, Προϊσταμένη Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας του ΥΠΠΟΑ, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα που διήρκεσε όλη την περασμένη χρονιά, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018. «Επισκεφτήκαμε σχολεία σε όλη την Ελλάδα, μιλήσαμε μέσω skype» είπε η κ. Κατσελάκη, «και καλέσαμε τους μαθητές να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο έκφρασης (τη γραφή, τη φωτογραφία, τη σύνθεση, το animation, κ.ά) για να δημιουργήσουν το προσωπικό τους πολιτιστικό ιστολόγιο. Το αποτέλεσμα αποδεικνύει ότι τα παιδιά όχι μόνο ήρθαν σε επαφή με την ιστορία του τόπου τους, τα υλικά τεκμήρια, την άυλη κληρονομιά και τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία αλλά δημιούργησαν τον δικό τους πολιτισμό, μέσω και της χρήσης των νέων τεχνολογιών και του διαδικτύου» κατέληξε η κα Κατσελάκη.

Facebook Comments

POST A COMMENT.