Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ τιμήθηκε από το Μουσείο Γουίτνεϊ

maikl

Ο επιχειρηματίας, φιλάνθρωπος και πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ τιμήθηκε από το Μουσείο Γουίτνεϊ για την προσφορά του στις τέχνες και τη συμβολή του στον πολιτισμό και στα κοινά.

Μία πλειάδα εκπροσώπων του Χόλιγουντ, της μουσικής βιομηχανίας και της μόδας παραβρέθηκε στο ετήσιο γκαλά και το Studio Party του Μουσείου Αμερικανικής Τέχνης Γουίτνεϊ με τον Αμερικανό σχεδιαστή Μάικλ Κορς να απονέμει το βραβείο στον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης.

«Φυσικά, είμαι Αμερικανός σχεδιαστής και εδώ βρισκόμαστε σε ένα Μουσείο που τιμά πραγματικά το μεγάλο αμερικανικό ταλέντο» τόνισε ο Μάικλ Κορς. «Μιλάμε για κάποιον που είναι απλώς μια δύναμη της φύσης σε ό, τι αγγίζει» είπε. «Νομίζω ότι αυτά που έδωσε στην πόλη και στον κόσμο γενικότερα είναι αξιοθαύμαστα» πρόσθεσε.

Στην εκδήλωση, όπως αναφέρει το ΑΠΕ συγκεντρώθηκε το ποσό των 5,2 εκατομμυρίων δολάρια για το Μουσείο και θα διατεθεί για την εκπλήρωση του μακροχρόνιου οράματος του Μάικλ Μπλούμπεργκ, τη δημιουργία ενός «πολιτιστικού διαδρόμου».

Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ κατανοεί τη σχέση ανάμεσα στην τέχνη και την ποιότητα της ζωής, ότι οι τέχνες φέρνουν τις κοινότητες κοντά. Ξέρει ότι όπου οι τέχνες ευημερούν, οι πόλεις ευημερούν» δήλωσε ο διευθυντής του Μουσείου Γουίτνεϊ, Άνταμ Ντ. Γουάινμπεργκ.

Κατά τη διάρκεια της δημαρχιακής του θητείας ο Μάικλ Μπλούμπεργκ υποστήριξε και βοήθησε στη χρηματοδότηση της μεταφοράς του Μουσείου Γουίτνεϊ πριν από τέσσερα χρόνια, από τη λεωφόρο Μάντισον σε ιδιοκτησίας του δήμου της Νέας Υόρκης κτίριο στην περιοχή Μιτπάκινγκ του Μανχάταν.

Την περασμένη εβδομάδα εγκαινιάστηκε το νέο πολιτιστικό κέντρο στο Μανχάταν, Shed που δημιουργήθηκε με δωρεά του Μάικλ Μπλούμπεργκ.

«Οι πόλεις χρειάζονται τις τέχνες όσο οι τέχνες χρειάζονται τις πόλεις. Οι τέχνες όχι μόνο εμπλουτίζουν τον τρόπο που βλέπουμε και νιώθουμε και σκεφτόμαστε τον κόσμο, οδηγούν στην πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Εάν μου δείξετε μια πόλη με μια ακμάζουσα κοινότητα τεχνών, θα σας δείξω μια πόλη με λαμπρό μέλλον» δήλωσε ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης.

Στο γκαλά του Μουσείου Γουίτνεϊ ήταν παρόντες μεταξύ άλλων η ηθοποιός Νταϊάν Κρούγκερ, η σχεδιάστρια μόδας Ντόνα Κάραν, οι κόρες του Μάικλ Μπλούμπεργκ, Έμα και Τζορτζίνα Μπλούμπεργκ κ.ά.

Facebook Comments

POST A COMMENT.