Παγκόσμια ιατρική πρωτιά για την Ελλάδα! Γεννήθηκε το πρώτο παιδί με Μεταφορά Μητρικής Ατράκτου

newborn

Το μωρό, ένα υγιέστατο αγοράκι βάρους 2.960 kg, γεννήθηκε από Ελληνίδα γυναίκα με ιστορικό πολλαπλών αποτυχημένων προσπαθειών εξωσωματικής.

Πιο συγκεκριμένα, σημαντικό ιατρικό επίτευγμα  αποτελεί η γέννηση του πρώτου υγιούς παιδιού με την πρωτοποριακή ιατρική μέθοδο της Μεταφοράς της Μητρικής Ατράκτου που για πρώτη φορά εφαρμόστηκε από την Institute of Life και την Embryotools στην Ελλάδα και προσφέρει τη δυνατότητα διατήρησης του γενετικού υλικού της μητέρας.

Η μέθοδος εφαρμόστηκε για την αντιμετώπιση προβλημάτων υπογονιμότητας που συνδέονται με επαναλαμβανόμενες αποτυχίες εξωσωματικής γονιμοποίησης λόγω κυτταροπλασματικής δυσλειτουργίας των ωαρίων ή σπάνιες μιτοχονδριακές γενετικές παθήσεις.

Το αγοράκι βάρους 2.960 kg, γεννήθηκε στις 9 Απριλίου 2019, στις 7:46 π.μ. από Ελληνίδα γυναίκα 32 ετών με ιστορικό πολλαπλών αποτυχημένων προσπαθειών εξωσωματικής γονιμοποίησης και πτωχής ποιότητας ωαρίων. Τόσο η μητέρα όσο και το βρέφος είναι καλά στην υγεία τους.

Μία πρωτοποριακή κλινική έρευνα αλλάζει παγκοσμίως τα δεδομένα στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή!

Η μέθοδος της Μεταφοράς της Μητρικής Ατράκτου, που αναπτύχθηκε μετά από δυόμιση χρόνια πρωτοποριακών κλινικοεργαστηριακών ερευνών στο εργαστήριο της Institute of Life στην Ελλάδα, αφορά στη μιτοχονδριακή αντικατάσταση σε ανθρώπινα ωάρια, διατηρώντας ακέραιο το γενετικό υλικό της γυναίκας που επιθυμεί να τεκνοποιήσει. Κατά αυτόν τον τρόπο,  δίνεται η δυνατότητα στους ειδικούς να αντιμετωπίσουν προβλήματα γυναικών με υπογονιμότητα και επαναλαμβανόμενες αποτυχίες εξωσωματικής γονιμοποίησης που οφείλονται σε κυτταροπλασματικές δυσλειτουργίες των ωαρίων τους ή γυναικών που πάσχουν από σπάνιες μιτοχονδριακές γενετικές παθήσεις. Τέλος, σημειώνεται ότι η κλινική εφαρμογή της μεθόδου «Μεταφορά Μητρικής Ατράκτου» τελεί υπό την αδειοδότηση και την εποπτεία της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

«Το αναφαίρετο δικαίωμα της γυναίκας να γίνει µημέρα µε δικό της γενετικό υλικό έγινε σήμερα πραγματικότητα για πρώτη φορά σε παγκόσμιο ιατρικό επίπεδο», δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος της Institute of Life, Παναγιώτης Ψαθάς.
«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι σαν Έλληνες επιστήμονες που ανακοινώνουμε μία διεθνή πρωτοπορία στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και που είμαστε πλέον σε θέση να προσφέρουμε τη δυνατότητα σε γυναίκες με επαναλαμβανόμενες αποτυχίες εξωσωματικής ή σπάνιες μιτοχονδριακές παθήσεις να αποκτήσουν υγιή παιδιά. Στην Institute of Life, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να βοηθούμε ακόμα περισσότερα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν θέματα υπογονιμότητας να αποκτήσουν παιδιά με δικό τους DNA χωρίς να χρειαστεί να καταφύγουν στη δωρεά ωαρίων».

Ο επιστημονικός συνεργάτης της Institute of Life και συνιδρυτής της Embryotools, Δρ. Nuno Costa-Borges, επεσήμανε ότι «Η απόλυτα επιτυχημένη και ασφαλής, για πρώτη φορά στα διεθνή ιατρικά χρονικά, εφαρμογή της τεχνικής Μεταφοράς Μητρικής Ατράκτου αποτελεί τομή στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Επιθυμώ να ευχαριστήσω και να συγχαρώ την Ελληνική επιστημονική ομάδα της Institute of Life για την άψογη συνεργασία που έχουμε καθώς και το εξαιρετικό αυτό αποτέλεσμα που θα βοηθήσει πολλές γυναίκες να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους και να γίνουν μητέρες διατηρώντας το δικό τους γενετικό υλικό».

Η Institute of Life

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο προηγμένα Κέντρα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στην Ευρώπη. Χρησιμοποιεί την πιο εξελιγμένη τεχνολογία, εφαρμόζοντας καινοτόμες θεραπείες και τεχνικές ώστε μέσα από τα υψηλότερα πρότυπα λειτουργίας να προσφέρει σιγουριά στα ζευγάρια που εμπιστεύονται τις υπηρεσίες της.

Facebook Comments

POST A COMMENT.