Πόντιος και ελληνόφωνος ο νέος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης

Ο νέος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, είναι ποντιακής καταγωγής και ελληνόφωνος και κατάφερε να κατακτήσει ένα από τα προπύργια της εξουσίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ιμάμογλου γεννήθηκε το 1970 στην Τραπεζούντα και σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, πριν ξεκινήσει να εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Guardian. Μπήκε στον πολιτικό χώρο το 2009 και έγινε δήμαρχος μία μικρής επαρχίας το 2014. Η καμπάνια του για την δημαρχία της Κωνσταντινούπολης, όπως αναφέρει η αγγλική εφημερίδα, χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερη σεμνότητα και δουλειά. Προσπάθησε και πέτυχε να κερδίσει την εμπιστοσύνη πολιτών διαφορετικών πολιτικών και θρησκευτικών φασμάτων.

«Τα μέσα ενημέρωσης, και δη τα κρατικά, απέχουν πολύ από το να είναι δίκαια… αλλά έχουμε τα social media τα οποία είναι ένας ανέγγιχτος – έως τώρα – τομέας», τόνιζε ο Ιμάμογλου σε συνέντευξή του πριν την εκλογική αναμέτρηση, την ώρα που ο ισχυρός του αντίπαλος είχε όλα τα μέσα στην διάθεσή του.

Τώρα, το μεγαλύτερο όπλο του, δηλώνει, είναι μία μέθοδος επικοινωνίας χιλίων ετών: το από στόμα σε στόμα. Ο Ιμάμογλου είχε κάτι κοινό με τον Ερντογάν: την αγάπη για το ποδόσφαιρο. Ο νέος δήμαρχος έπαιζε σε ημιεπαγγελματικό επίπεδο στα νιάτα του, ενώ έχει ενεργό συμμετοχή στην ομάδα της Τραμπζονσπόρ. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

Facebook Comments

POST A COMMENT.