Από το αίνιγμα της Σφίγγας έως τα αινίγματα της Ψυχής

constantinou h

Στο πλαίσιο των Σεμιναρίων Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, ο ψυχαναλυτής Χάρης Κωνσταντίνου θα παρουσιάσει την Πέμπτη 11 Απριλίου, στην Φιλανθρωπική Ένωση Ιθακήσιων, διάλεξη με τίτλο «Από το αίνιγμα της Σφίγγας μέχρι τα αινίγματα της ψυχής – Σοφοκλεϊκή τραγωδία και ψυχανάλυση».

Το αίνιγμα του Οιδίποδα, η ομορφιά της Αντιγόνης … η ψυχανάλυση οφείλει πολλά στη διαρκή μεγαλοφυία του Σοφοκλή. Ο Σίγκμουντ Φρόιντ, ο εφευρέτης της ψυχανάλυσης, επηρεάστηκε από τον μύθο του Οιδίποδα και την ιστορία του Σοφοκλή.

Μετά τον Φρόιντ, ο Ζακ Λακάν με τις ηθικές του ερευνά την Αντιγόνη για την ουσία της τραγωδίας. Αυτές οι δύο πρακτικές τέμνονται γύρω από την τραγωδία. Δύο τραγικές μορφές τέχνης που μας υποκινούν να τις διερευνήσουμε.

Ο Χάρης Κωνσταντίνου είναι ψυχαναλυτής και προσφέρει τις υπηρεσίες του μέσω του ιατρείου του, αλλά και μέσω του δημόσιου συστήματος ψυχικής υγείας στη Μελβούρνη. Είναι επίσης μέλος της Φροϋδικής Σχολής Μελβούρνης – Σχολή Λακανικής Ψυχανάλυσης.

Πότε: Πέμπτη 11 Απριλίου 2019, 7:00 μ.μ.

Πού: Φιλανθρωπική Ένωση Ιθακήσιων, (2ος όροφος, 329 Elizabeth St, Μελβούρνη)

Facebook Comments

POST A COMMENT.