Οριστικό «λουκέτο» στο Google+

Sankt-petersburg, Russia, May 10, 2018: Google Plus Application Icon On Apple Iphone X Smartphone Sc

Η Google έβαλε «λουκέτο» σήμερα Τρίτη 2 Απριλίου στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Google+, που ποτέ δεν κατάφερε να προσελκύσει αρκετούς χρήστες και ατύχησε ως ανταγωνιστής του Facebook. Όλα τα «προφίλ» και οι ιστοσελίδες των χρηστών του Google+ διαγράφονται αυτόματα από σήμερα, καθώς επίσης βίντεο και φωτογραφίες που έχουν αποθηκευθεί στο αντίστοιχο «άλμπουμ» του δικτύου.

Η διαγραφή δεν επηρεάζει άλλες υπηρεσίες της Google, για παράδειγμα φωτογραφίες και βίντεο που ο χρήστης έχει αποθηκεύσει στο Google Photos. Ο λογαριασμός Google του χρήστη, που είναι συνδεδεμένος με υπηρεσίες όπως το Gmail, το Maps και το YouTube, θα συνεχίσει να δουλεύει κανονικά, αλλά ο προσωπικός λογαριασμός Google+, που αφορούσε μόνο αυτό το κοινωνικό δίκτυο, θα διαγραφεί.

Η Google έδωσε ως επίσημη δικαιολογία για το κλείσιμο του Google+ «τη χαμηλή χρήση του και τις δυσκολίες να διατηρηθεί ένα πετυχημένο προϊόν, που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των χρηστών». Μεταξύ άλλων, η φήμη του Google+ είχε πληγεί, όταν μια μεγάλη διαρροή προσωπικών δεδομένων, που αφορούσε λογαριασμούς πολλών χρηστών, συνέβη το Μάρτιο του 2018, αλλά το γεγονός αποκαλύφθηκε έξι μήνες αργότερα, αν και η Google ανακοίνωσε ότι δεν εντοπίσθηκαν ποτέ ενδείξεις πως υπήρξε κακόβουλη εκμετάλλευση των «προφίλ» των χρηστών. Ακολούθησε όμως άλλο ένα παρόμοιο συμβάν, που έκανε τα πράγματα χειρότερα.

Το Google+ είχε ξεκινήσει το 2011 και υπήρξε η τέταρτη απόπειρα της Google να δημιουργήσει ένα κοινωνικό δίκτυο.
Η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι περίπου 500 εκατομμύρια χρήστες είχαν δημιουργήσει λογαριασμό στο κοινωνικό δίκτυο της (καθόλου παράξενο, αφού για αρκετό καιρό όποιος ήθελε να σχολιάσει ένα βίντεο στο YouTube ή μια εφαρμογή στο Google Play Strore, έπρεπε να έχει λογαριασμό στο Google+), στην πραγματικότητα όμως πολύ λίγοι το χρησιμοποιούσαν και αυτό ήταν το μεγάλο πρόβλημα για την εταιρεία. Όπως παραδέχτηκε η εταιρεία στο 90% των περιπτώσεων οι χρήστες του Google+ δεν το χρησιμοποιούσαν για πάνω από πέντε δευτερόλεπτα!

Έτσι, ήλθε η ώρα το Google+ να αναπαυθεί στο «κοιμητήριο» της Google, όπου θα κάνει παρέα σε αρκετά άλλα σχέδια της εταιρείας που είχαν, επίσης, άδοξο τέλος.

Facebook Comments

POST A COMMENT.