Παγκόσμια διάκριση για το Μαραθώνιο της Αθήνας

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας απέσπασε μια ακόμη διεθνή διάκριση, με το βραβείο “Athletics Heritage Plaque” της International Association of Athletics Federations (IAAF).

Την ανακοίνωση έκανε ο Σεμπάστιαν Κόου, πρόεδρος της IAAF, στο δείπνο που παραχώρησε σήμερα η IAAF με αφορμή το παγκόσμιο πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος, το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (30/3) στο Άαρχους της Δανίας.

Η IAAF με το παραπάνω έπαθλο τιμά διοργανώσεις με ιστορική σημασία και συμβολή.

Το βασικό χαρακτηριστικό του Μαραθωνίου της Αθήνας είναι η ιστορική του σημασία, η αξία του στο πέρασμα των χρόνων, το γεγονός ότι διεξάγεται στην αυθεντική διαδρομή εκεί όπου έτρεξε ο Φειδιππίδης, εκεί όπου έγιναν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Η εν λόγω βράβευση αποτελεί μεγάλη διάκριση για την ομοσπονδία, που διοργανώνει με επιτυχία εδώ και πολλά χρόνια τον Μαραθώνιο Αθήνας και πετυχαίνει χρόνο με το χρόνο να μεγαλώνει τη δυναμική και την αξια του στην παγκόσμια αγορά των μαραθωνιων.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης στο Άαρχους, η IAAF τίμησε, ακόμη με το ίδιο βραβείο, τον παλαιότερο μαραθώνιο, αυτόν της Βοστώνης, τα εθνικά πρωταθλήματα ανωμάλου δρόμου της Αγγλίας και των ΗΠΑ, που διεξάγονται από το 1877 και 1889, αντίστοιχα, αλλά και τον αγώνα ανωμάλου δρόμου, Cingue Mulini, που γίνεται στην Ιταλία από το 1933. Τέλος, η IAAF βράβευσε και το μίτινγκ βάδην της Λα Κορούνια.

“Σήμερα αναγνωρίζουμε έξι διοργανώσεις με ιστορία στον αθλητισμό. Εξι διοργανώσεις, που είναι ψηλά στη λίστα πολλών αθλητών και αθλητριών”, είπε ο πρόεδρος της IAAF.

Το έπαθλο των βραβεύσεων σχεδίασε ο 27χρονος Βραζιλιάνος, Φερνάντο Σίλβα, ο οποίος ήταν ο νικητής του σχετικού διαγωνισμού που είχε ανακοινώσει τον περασμένο Δεκέμβριο η IAAF. Ο Σίλβα, ως νικητής θα παρακολουθήσει από κοντά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019 στη Ντόχα.

Facebook Comments

POST A COMMENT.