Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης καταδικάζει τις επιθέσεις σε Έλληνες πολιτικούς και συμπαροίκους

varemenos.mebourne.parelasi

Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης θεωρεί απαράδεκτη και καταγγέλλει την συμπεριφορά και τις ενέργειες μιας μικρής ομάδας ατόμων στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου,

Αναγνωρίζει και σέβεται το δικαίωμα των συμπαροίκων που διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά για το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά πιστεύει πως και αυτοί δεν εγκρίνουν τη βία και τα επεισόδια που δημιούργησαν τα εν λόγω λίγα άτομα.

Χαρακτηριστικά δηλωνει: Λέμε «ναι» στο δικαίωμα του κάθε πολίτη να εκφράζει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς φόβο, αλλά «όχι» στη βία και την πόλωση.Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε μια ομάδα ατόμων να λασπώνει το καλό και δημοκρατικό όνομα που έχει αποκτήσει η Παροικία μας σε αυτή τη πολυπολιτισμική χώρα που ζούμε.

Ο απεσταλμένος της ελληνικής κυβέρνησης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Β’ αντιπροέδρος της ελληνικής Βουλής Γιώργος Βαρεμένος έγινε αποδέκτης έντονων αποδοκιμασιών στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Όταν ο κ. Βαρεμένος ξεκίνησε την ομιλία του, μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης, ξεκίνησαν και οι αποδοκιμασίες, για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Κάποιοι άρχισαν να φωνάζουν «Ελλάς, Ελλάς Μακεδονία», να αποκαλούν τον κ. Βαρεμένο «αλήτη» και τους βουλευτές της κυβέρνησης «προδότες».

Κάποιος πέταξε και δύο μπουκάλια προς τον κ. Βαρεμένο, χωρίς αυτά να απειλήσουν τον βουλευτή του Συριζα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ενώ η ομιλία του ήταν πολύ δύσκολο να ακουστεί, λόγω των συνθημάτων.

Μία ημέρα νωρίτερα, κάποιοι δεν επέτρεψαν στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόξενο Δημήτρη Μιχαλόπουλο να παραστούν στην εκδήλωση για τα 60 χρόνια από την ίδρυση της Παμμεσηνιακής Αδελφότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας «Ο Παπαφλέσσας». Στη δοξολογία που έγινε στον καθεδρικό ναό του Aγ. Ευσταθίου, ο Επίσκοπος Μηλιτουπόλεως Ιάκωβος, αναφερόμενος εμμέσως στις αντιδράσεις των ομογενών για τη «Συμφωνία των Πρεσπών», ζήτησε από τους πολιτικούς να αφουγκράζονται τον λαό και τις ανησυχίες του.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος οι ομογενείς στη Νέα Υόρκη αποφάσισαν να μην στείλουν πρόσκληση σε πολιτικούς για την παρέλαση όπου θα γίνει στις 14 Απριλίου, για τον κίνδυνο επεισοδίων εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών.

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.