Εγκαίνια της επανέκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Κέρκυρας

Mousio kerkiras

Την επίσημη τελετή εγκαινίων του πραγματοποίησε την Κυριακή 24 Mαρτίου, το Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας, το οποίο άνοιξε και πάλι τις πόρτες του για το κοινό, το Νοέμβριο του 2018, μετά απο ανακαίνιση που κράτησε 5 περίπου χρόνια.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας λειτουργεί από το 1967 και φιλοξενεί στους εκθεσιακούς χώρους του αρχαιότητες από την αρχαία πόλη της Κέρκυρας και το υπόλοιπο νησί.

Μέσα από 1.600 εκθέματα το Μουσείο αφηγείται στους επισκέπτες του την ιστορία του νησιού και των κατοίκων του, ξεκινώντας από τους προϊστορικούς χρόνους και φτάνοντας μέχρι την ύστερη αρχαιότητα.

Το πλέον γνωστό έκθεμα του Μουσείου, το μνημειώδες αέτωμα από το ναό της Αρτέμιδος με την παράσταση της Γοργούς, έργο εξαιρετικής τέχνης της αρχαϊκής περιόδου, αποτελεί το παλαιότερο σωζόμενο λίθινο αέτωμα της αρχαιοελληνικής αρχιτεκτονικής. Άλλο σημαντικό εύρημα του μουσείου είναι το λιοντάρι του Μενεκράτη, από το αρχαίο νεκροταφείο της Κέρκυρας, ενώ τη συλλογή συμπληρώνει πλήθος άλλων αρχαιοτήτων που τεκμηριώνουν την αρχαία ιστορία του νησιού.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας παρέμεινε κλειστό για περίπου πεντε χρόνια ενώ η ανακαίνισή του κόστισε περίπου 4,5 εκατ. ευρώ.

Τα εγκαίνια της επανέκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Κέρκυρας πραγματοποίησε την Κυριακή 24 Μαρτίου ο υφυπουργός Πολιτισμού Κώστας Στρατής, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής του στο νησί για τον εορτασμό της εθνικής επετείου.

Facebook Comments

POST A COMMENT.