Το διήμερο ομορφιάς και υγεία Δ|Υ|Ο FORUM υποδέχτηκε 5.000 Αθηναίους

?????????????????????????????????????????????????????????

Με την αθρόα συμμετοχή περίπου 5.000 επιστημόνων υγείας, επιχειρηματιών και κοινού στη διάρκεια του διημέρου, ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο το 5 ο Δ|Υ|Ο FORUM  – BEAUTY DAY, η μεγάλη γιορτή της υγείας, της ομορφιάς και τις ευεξίας, που πραγματοποιήθηκε στις 15 και 16 Μαρτίου στο Ζάππειο.

Σημαντικοί επιστήμονες από το χώρο της υγείας, της διατροφής και της ομορφιάς ήταν και φέτος πιστοί στο ραντεβού τους με τους Αθηναίους, σε μία ημερίδα, όπου το κοινό είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί για σημαντικά θέματα που αφορούσαν στην καρδιαγγειακή και μυοσκελετική υγεία, τη διατροφή και ότι είχε να κάνει με την ομορφιά.

Στα περίπτερα, οι επισκέπτες ενημερώθηκαν από εξειδικευμένους επαγγελματίες για την περιποίηση του προσώπου και του σώματός τους, γνώρισαν νέα προϊόντα, έμαθαν τις τελευταίες τάσεις στα μαλλιά και στο μακιγιάζ και αφέθηκαν στα χέρια έμπειρων ειδικών για περιποιήσεις προσώπου, κομμώσεις και μακιγιάζ. Να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη την πρόληψη.

Αυτό ήταν το μήνυμα που θέλησε να περάσει, κηρύσσοντας την έναρξη της διοργάνωσης, ο Οικονομολόγος, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και γ.γ. του Ελληνικού Συνδέσμου Τουρισμού Υγείας, Ζαχαρίας Καπλανίδης. «Αν τα άτομα ηλικίας 30 έως 70 ετών λάμβαναν -ως οφείλουν- σοβαρά υπόψη το θέμα της πρόληψης, θα είχαμε περισσότερους από 100.000 «υγιείς» ασθενείς ετησίως και η χώρα μας θα εξοικονομούσε περί τα 1 δις ευρώ τον χρόνο από το σύστημα υγείας και από τον οικογενειακό προϋπολογισμό», τόνισε χαρακτηριστικά. Στο πνεύμα της πρόληψης, ο καθηγητής Χειρουργικής και Ιστορίας της Ιατρικής, πρόεδρος του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος της Κω, Στέφανος Γερουλάνος μετέφερε τις κυριότερες διδαχές του Ιπποκράτη για καλή υγεία και ευεξία: «Γυμνάζεστε ολίγον αλλά περιπατείν πολύ». «Ο οργανισμός να ασκείται στον κόπο, στην τροφή, στο ποτό, στον ύπνο, στη σεξουαλική επαφή, σ’ όλα με μέτρο. Παν το πολύ τη φύσει πολέμιον».

Το καλύτερο εργαλείο marketing είναι η υγεία Keynote Speaker στην εναρκτήρια τελετή ήταν ο ιδρυτής και πρόεδρος της AIR PARIS Agency, Δημήτρης Κατσαχνιάς. Στη βάση της διαπίστωσης ότι το 80% του πληθυσμού σήμερα συμπεριφέρονται σαν millenials, o κ. Κατσαχνιάς τόνισε πως το παιχνίδι και οι κανόνες στο marketing τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει σημαντικά και το πιο καλό εργαλείο marketing σήμερα είναι η υγεία.

Η ομορφιά δεν είναι πολυτέλεια, αλλά δικαίωμα

Τα καλλυντικά, η «όμορφη βιομηχανία», είναι μια βιομηχανία 1,4 δις (συμπεριλαμβανομένων και των εξαγωγών) για τη χώρα μας και μια βιομηχανία 71 δις ευρώ σε ολόκληρη την Ευρώπη και αποτελεί ναυαρχίδα της οικονομίας, μαζί με τα τρόφιμα και την υγεία», σημείωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Βιομηχάνων Καλλυντικών & Αρωμάτων (ΠΣΒΑΚ), Θεόδωρος Γιαρμενίτης, συμπληρώνοντας ότι «η ομορφιά δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανθρώπινη αξία και δικαίωμα του κάθε ανθρώπου».

Υγεία και ομορφιά είναι έννοιες αλληλένδετες, επεσήμανε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Αισθητικών Ελλάδος (ΟΣΕΔΑΕ), Λένα Τσικούρη, σημειώνοντας ότι πολύ συχνά οι αισθητικοί που βλέπουν από κοντά το σώμα μιας γυναίκας, μπορούν να διαπιστώσουν εγκαίρως κάποιο πρόβλημα υγείας, παραπέμποντάς την στον γιατρό.

5 ο Δ|Υ|Ο FORUM + Ημιμαραθώνιος Αθήνας

Αναφερόμενος στη φετινή συνεργασία του 5 ου Δ|Υ|Ο FORUM, με τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, ο Αθανάσιος Ράπτης, μέλος ΔΣ του ΣΕΓΑΣ και πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων σε Δημόσιο Δρόμο και Βουνό, ανακοίνωσε ότι στόχος του ΣΕΓΑΣ είναι τα δρομικά γεγονότα να συνδέονται πλέον με σειρά εκδηλώσεων για τους πολίτες και τους επισκέπτες της χώρας.

Το μυστικό της δίαιτας

Τις «κόκκινες σημαίες» για να αναγνωρίσουμε (και να αποφεύγουμε) τις ανορθόδοξες δίαιτες απαρίθμησε μεταξύ άλλων στην ομιλία της η Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, PhD, στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» και Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων, Ντορίνα Σιαλβέρα. Oι δίαιτες αυτές υπόσχονται κατά κανόνα μεγάλη απώλεια βάρους σε μικρό χρονικό διάστημα, μιλάνε για μαγικά τρόφιμα ή μαγικούς συνδυασμούς, επιτρέπουν απεριόριστες ποσότητες ορισμένων τροφίμων, βασίζονται σε πολύ υποθερμιδικά μοντέλα, χαρακτηρίζονται από μονοφαγία.

Την εναρκτήρια τελετή ομόρφυναν με την παρουσία τους, άνθρωποι από το χώρο του θεάματος και του αθλητισμού: Ευρυδίκη Βαλαβάνη, Κωνσταντίνος Βασάλος, Κώστας Κοκκινάκης, Κώστας Σόμμερ, Γιάννης Αϊβάζης, Ναταλία Δραγούμη, Σόφη Πασχάλη, Θέμης Γεωργαντάς και Ηλίας Γκότσης ήταν μεταξύ αυτών που παραβρέθηκαν στη μεγάλη γιορτή της υγείας και της ομορφιάς.

Ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές της τελετής έναρξης, ήταν η περιγραφή από τη συνιδρύτρια- Διευθύντρια Καινοτομίας & Ανάπτυξης της ΚΟΡΡΕΣ SA κυρίας Λένας Φιλίππου, του ταξιδιού για την αναβίωση και αναδημιουργία ενός αρώματος της μυκηναϊκής εποχής, ώστε να εκτεθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας, αλλά και η βράβευση από τον κ. Γιαρμενίτη της γυναίκας που εμπνεύστηκε τη BEAUTY DAY, της συγγραφέως και αισθητικού κυρίας Τιμοθέας Πατζίκα.

Στο πλαίσιο του ΔΥΟ Forum και της Beauty Day, διοργανώθηκε από την Επιτροπή Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Επαγγελματικού Επιμελητήριου Αθηνών με θέμα «Η αισθητική σύμμαχος της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας» με ομιλήτριες την Κατερίνα Παπακώστα, Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, την Εύα Καϊλή, Ευρωβουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, την Σοφία Βούλτεψη, Βουλευτή ΝΔ Β’ Αθηνών και πρώην Υπουργό, την Ελένη Πετρουλάκη, Σύμβουλο άσκησης και Owner της FITLAB, την παρουσιάστρια Nτορέττα Παπαδημητρίου και πλήθος κοινού από τον χώρο των επιχειρήσεων.

Facebook Comments

POST A COMMENT.