Νέο εργαστήριο στο UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου

utechlab

Ένα νέο εργαστήριο ξεκινά στο τέλος Μαρτίου στο UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου. Το πρόγραμμα αφορά νέους 12-18 ετών και το θέμα αφορά στη γνωριμία με ένα chatbot και πώς αυτό κατασκευάζεται με χρήση γλωσσών προγραμματισμού. Το εργαστήριο θα έχει διάρκεια 6 ωρών.

Το πρόγραμμα του εργαστηρίου είναι το εξής:

-Eργαστήριο: Κατασκευάζοντας ένα chatbot

Τα chatbots είναι προγράμματα υπολογιστών που «συνομιλούν» online με χρήστες, γραπτά ή προφορικά. Στο εργαστήριο αυτό οι συμμετέχοντες εισάγονται στην έννοια των chatbots. Μαθαίνουν πώς κατασκευάζεται ένα chatbot χρησιμοποιώντας μεθόδους και γλώσσες προγραμματισμού. Τέλος, χρησιμοποιώντας τις γλώσσες Node.js και Javascript σε διαδραστικό περιβάλλον, προγραμματίζουν το δικό τους chatbot.

Το εργαστήριο αποτελείται από τρεις δίωρες ενότητες. Για την συμμετοχή δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία προγραμματισμού.

Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: Σάββατο 30/03, 6/04 και 13/04, ώρα 10:00 — 12:00

Παράλληλα τον Μάρτιο συνεχίζονται δύο ακόμη εργαστήρια για νέους/ες 12-18 ετών. Πρόκειται για το εργαστήριο Unity3d: Προγραμματίζοντας το πρώτο μου βιντεοπαιχνίδι , καθώς και για το δημιουργικό εργαστήριο Stop Motion Animation:

-Eργαστήριο: Unity3d: Προγραμματίζοντας το πρώτο μου βιντεοπαιχνίδι.

Σε αυτό το εργαστήριο οι συμμετέχοντες ανακαλύπτουν τον κόσμο της δημιουργίας βιντεοπαιχνιδιών. Χρησιμοποιώντας την μηχανή γραφικών Unity3D, προγραμματίζουν σε γλώσσα C#, χρησιμοποιούν γραφικά και κατανοούν την χρησιμότητα της Φυσικής στα βιντεοπαιχνίδια.

Τέλος, με την βοήθεια των παραπάνω, δημιουργούν το δικό τους βιντεοπαιχνίδι.

Ημέρα και ώρα διεξαγωγής: Παρασκευή 29/03, ώρα 17:00 — 18:30

-Eργαστήριο: Stop Motion Animation

Σε αυτό το εργαστήριο τα παιδιά εισάγονται στα τεχνικά χαρακτηριστικά του κινούμενου σχεδίου και εξοικειώνονται περισσότερο με την τεχνική του stop motion. Στην συνέχεια δημιουργούν μία δική τους μικρή ταινία με θέμα τις προϋποθέσεις για την ύπαρξη ζωής σε άλλους πλανήτες, όπως τις αναζητούν οι επιστήμονες.

Το θέμα της ταινίας είναι εμπνευσμένο από την παράσταση του Πλανηταρίου «Ζωή στο Σύμπαν».

Ημέρα και ώρα διεξαγωγής: Τετάρτη 27/03, ώρα 17:00 — 18:30

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν. Απευθύνονται σε νέους/ες 12-18 ετών. Η προεγγραφή είναι απαραίτητη στο τηλέφωνο 210 9469 694.

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.