Μουσικές εκδηλώσεις στον Πολυχώρο Ρίζες Κεραμεικός

rizes1

Ο Πολυχώρος Ρίζες Κεραμεικός παρουσιάζει ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με τη φροντίδα και την επιμέλεια του Λάμπρου Λιάβα. Από την Πέμπτη 7 Μαρτίου έως την Πέμπτη 14 Μαρτίου έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω μουσικές εκδηλώσεις.

BANDALAIKA
Πεμπτη 7 Μαρτίου, ώρα 22.00

Στη μουσική σκηνή “Ρίζες” στον Κεραμεικό, την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019, δέκα μουσικοί της “Bandalaika” θα μας ταξιδέψουν στις δεκαετίες ’50, ’60, ’70 στις μεγάλες στιγμές του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, που έκαναν θραύση στο ραδιόφωνο της εποχής, στα πικάπ και στους δίσκους γραμμοφώνου των 78 στροφών.
Τραγούδια των συνθετών όπως Β. Τσιτσάνη, Γ. Μητσάκη, Μ. Χιώτη, Α. Καλδάρα, Θ. Δερβενιώτη κ.ά. θα αναβιώσουν σε ένα πρόγραμμα με “ανεβασμένη” διάθεση.

Η “Bandalaika” θα εμφανιστεί στις Ρίζες με τους μουσικούς:
Δημήτρης Ρέππας, Μπουζούκι – Φωνή
Θανάσης Σοφράς, Κοντραμπάσο – Φωνή
Μαρία Τσάμη, Φωνή
Θοδωρής Ξηντάρης, Μπουζούκι – Φωνή
Αντώνης Ξηντάρης, Κιθάρα – Φωνή
Στράτος Σαμιώτης, Κρουστά
Αλέξανδρος Καμπουράκης, Ακορντεόν
Γιάννης Γκαρδιακός, Ηλεκτρική κιθάρα – Φωνή – επιμέλεια προγράμματος
Μαρία Φασουλάκη, Φωνή (φιλική συμμετοχή)
Τάσος Αθανασιάς, Πιάνο – ακορντεόν (φιλική συμμετοχή)

Είσοδος: 5 ευρώ

Ηχοληψία: Θοδωρής Θεοχαρόπουλος

Κράτηση θέσεων στο 211 0133 135

Antimamalo band
Σαββατο 9 Μαρτίου, ώρα 15.30
“Πέραν – Ουζερί” (ισόγειο & πεζόδρομος)

Το Antimamalo band σε ρεμπέτικα και σμυρνέικα τραγούδια των Σκαρβέλη, Τούντα, Βαμβακάρη, Τσιτσάνη κ.ά. στο “Πέραν – Ουζερί” (ισόγειο & πεζόδρομος) στον πολυχώρο “ΡΙΖΕΣ”, το Σάββατο 9 Μαρτίου 2019 και ώρα 15.30.

Καντάδες, βαρκάδες, γλέντια, ρομαντικές ιστορίες για το γυναικείο φύλο, τη ζήλια, τον πόνο. Ιστορίες για τη Λιλή τη σκανταλιάρα, την Περσεφόνη, για μια μικρούλα καστανή. Βαλς, τσιφτετέλια, χασάπικα, απτάλικα και καρσιλαμάδες μέσα από τη σύμπραξη του μπουζουκιού, της κιθάρας, του ακορντεόν, του σαντουριού και της φωνής.

Κατερίνα Σταθάκη: ακορντεόν, τραγούδι
Νικόλας Σταθάκης: σαντούρι, τραγούδι
Παναγιώτης Σταθάκης: μπουζούκι, τραγούδι
Φάνης Ζαχόπουλος: κιθάρα, τραγούδι

Κράτηση θέσεων στο 211 0133 135

Ρεμπέτικα & λαϊκά
Γ. & Π. Εμμανουηλίδης, Α. Σπηλιωτόπουλος

Κυριακή 10 Μαρτιου ώρα 15.00
“Πέραν ουζερί”, (ισόγειο & πεζόδρομος)

Ρεμπέτικα & λαϊκά τραγούδια με ήχο φυσικό… όπως παλιά, από τρεις γνήσιους εκπροσώπους του είδους και φυσικά τον Γιάννη Εμμανουηλίδη που έχει γράψει τη δικιά του ιστορία.

Είσοδος δωρεάν

“Γαλάζιο στον Ορίζοντα”
Χ.Τσιαμούλης – Κ.Κουλλιά – Σ.Δορμπαράκης

Κυριακή 10 Μαρτιου ώρα 21.00 (μουσικό δωμάτιο)

Την Κυριακή 10 Μαρτίου, ώρα 21.00, οι “ΡΙΖΕΣ” μας προσκαλούν να γίνουμε θαλασσινοί συνταξιδιώτες σε μια μελωδική περιδιάβαση από την Κωνσταντινούπολη και τη Μικρά Ασία ως τα αιγαιοπελαγίτικα νησιά και να γλεντήσουμε παρέα με την Καίτη Κουλλιά, τον Χρίστο Τσιαμούλη (λαούτο-ούτι-φωνή) και τον Στέφανο Δορμπαράκη (κανονάκι – φωνή).

Ηχοληψία: Θοδωρής Θεοχαρόπουλος
Είσοδος 5 ευρώ
Ελάχιστη κατανάλωση σε τραπέζι : ποτήρια κρασί 6 ευρώ
Διατίθενται κρύα & ζεστά πιάτα

Ρεμπέτικα & λαϊκά
Πέραν ουζερί

Καθαρα Δευτέρα ώρα 15.00

Δ.Κρανίδας, Ε.Κουρλιά, Σ.Παπατραγιάννης

Την Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου, στις 15.00, στο «Πέραν ουζερί» στις “ΡΙΖΕΣ” ο Δημήτρης Κρανίδας (ούτι – μπουζούκι – τραγούδι) η Ελευθερία Κουρλιά (κιθάρα – τραγούδι) και ο Σωτήρης Παπατραγιάννης (τραγούδι – μπαγλαμά), με αφετηρία τον Μάρκο Μελκόν και τέρμα τον Βασίλη Τσιτσάνη, θα μας πουν αξέχαστα σμυρναίικα, ρεμπέτικα & λαϊκά τραγούδια – σκέτα, χωρίς μικρόφωνα, όπως παλιά… Μια ατμοσφαιρική μουσική υπόκρουση, ιδανική για ένα χαλαρό μεσημέρι στο φιλόξενο περιβάλλον στις “ΡΙΖΕΣ” Κεραμεικός.
Είσοδος: 3 ευρώ

Χάρης Λαμπράκης Quartet

Τριτη 12 Μαρτίου ΩΡΑ 22.00
Μουσικό δωμάτιο

Το Χάρης Λαμπράκης Quartet είναι ένα συγκρότημα που για 12 και πλέον χρόνια συνεχίζει να εμβαθύνει στη σχέση των μελών του και στην επικοινωνία με τους ακροατές του. Πέρα από ταμπέλες και κατηγοριοποιήσεις, το γκρούπ σε κάθε συναυλία προσπαθεί να εκφράσει τα βιώματά του, τις ανησυχίες του και τον τόπο του, όπου τόπος είναι εκεί που βρίσκεται η καρδιά.

Νίκος Σιδηροκαστρίτης: τύμπανα
Δημήτρης Θεοχάρης: πιάνο
Δημήτρης Τσεκούρας: κοντραμπάσσο
Χάρης Λαμπράκης: νέυ
Θοδωρής Θεοχαρόπουλος: ηχοληψία
Είσοδος 5 ευρώ, ελάχιστη κατανάλωση σε τραπέζι : ποτήρι κρασί 6 ευρώ

Γαβρήλος Κοκώνας
“Ρεμπέτικο Ραπόρτο”

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ ώρα 22.00

Ο Γαβρήλος Κοκκώνας, μουσικός και συνθέτης με δύο δίσκους στο ενεργητικό του (Ρεμπέτικο Ραπόρτο & To ταξίδι), υπηρετεί εδώ και πολλά χρόνια το αστικό λαϊκό τραγούδι. Η αυθεντικότητα της φωνής του -ζεστή και μελωδική- σε συνδυασμό με την εις βάθος γνώση του ρεπερτορίου τον καθιστούν έναν από τους σημαντικούς εκπροσώπους του ρεμπέτικου σήμερα. Ο Γιάννης Καδόγλου, δεξιοτέχνης στο τρίχορδο μπουζούκι, από τις πρώτες του δημόσιες εμφανίσεις του, ξεχώρισε για το ιδιαίτερο, γλυκό παίξιμό του, το οποίο εμπεριέχει τις λεπτομέρειες και την αυθεντικότητα των παλιών ηχογραφήσεων. Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου με τον μπαγλαμά του, γεμίζει το τέμπο και τις αρμονίες με ύφος λιτό και δωρικό. Οι τρεις μουσικοί θα παρουσιάσουν ένα ρεμπέτικο πρόγραμμα που θα εμπεριέχει αγαπημένα τραγούδια τόσο από τη δισκογραφία του Γαβρήλου Κοκκώνα αλλά και από το μεγάλο ρεπερτόριο των μουσικών. Ζεϊμπέκικα, χασάπικα, απτάλικα, συρτά και τσιφτετέλια, από τον Μάρκο Βαμβακάρη, τον Μπάτη, τον Παγιουμτζή και τους υπόλοιπους μάγκες του Περαία, από τους ήχους του Τούντα, του Σκαρβέλη, του Παπάζογλου και των άλλων Σμυρνιών και Κωνσταντινοπολιτών, από τις μεγάλες στιγμές του Τσιτσάνη, του Παπαϊωάννου του Χατζηχρήστου κ.α.

Ηχοληψία: Θοδωρής Θεοχαρόπουλος
Είσοδος 5 ευρώ
Ελάχιστη κατανάλωση σε τραπέζι: ποτήρι κρασί 6 ευρώ

Facebook Comments

POST A COMMENT.