Επιστήμονες από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης έκαναν μια εντυπωσιακή ανακάλυψη αναφορικά με τον καρκίνο του εντέρου, καθώς μετά από σχετική έρευνα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το γιαούρτι με βάση το μπρόκολο αποτελεί θεραπεία για τη νόσο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο προληπτικά όσο και για την απομάκρυνση των υπόλοιπων καρκινικών κυττάρων μετά τη χειρουργική αφαίρεση των όγκων.
Παρά τη συχνότητα εμφάνισης του συγκεκριμένου τύπου καρκίνου, τα αίτια παραμένουν ασαφή. Οι επιστήμονες ωστόσο, πιστεύουν ότι η ασθένεια μπορεί να συνδέεται με τη διατροφή δυτικού τύπου, η οποία είναι συνήθως πλούσια σε λιπαρά και φτωχή σε φυτικές ίνες.
Οι επιστήμονες στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης διαπίστωσαν, ότι το γιαούρτι με βάση το μπρόκολο, τα οφέλη του οποίου για τον οργανισμό είναι αναρίθμητα, σκότωσε το 75% των όγκων σε ποντίκια και περισσότερα από 95 κύτταρα καρκίνου του εντέρου που αναπτύχθηκαν σε εργαστήριο.
Το μπρόκολο περιέχει σουλφόνη, μια χημική ουσία που καταπολεμά τον καρκίνο, ενώ το γιαούρτι περιέχει προβιοτικά, τα καλά βακτήρια που βοηθούν στη διατήρηση της χλωρίδας του στομάχου και των εντέρων.
POST A COMMENT.