Γλασκώβη: Δεκαεπτά Έλληνες πρωταθλητές ετοιμάζονται να ριχτούν στη μάχη

emirates-arena

Μία από τις δυνατότερες αποστολές της τελευταίας 15ετίας μετέχει στο 35ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης. Η ομάδα μας θα παραταχθεί στο Emirates Arena με τρεις κατόχους μεταλλίων σε προηγούμενη διοργάνωση και διαθέτει τη δυναμική να παρουσιάσει εξαιρετική παρουσία.

Συνολικά, 17 αθλητές και αθλήτριες θα συμμετάσχουν στους αγώνες και η χώρα μας αναμένεται να έχει αρκετές συμμετοχές σε τελικούς, ενώ κάποιοι εξ αυτών αναμένεται να παλέψουν για ένα μετάλλιο.

Φυσικά, το αγώνισμα στο οποίο αναμένεται και πάλι να τραβήξει πάνω του όλα τα βλέμματα των Ελλήνων φιλάθλων ήταν το επί κοντώ. Στις γυναίκες το δίδυμο των Στεφανίδη και Κυριακοπούλου θα παλέψει μαζί με τις Σιντόροβα (Ρωσία) και Μπράντσο (Μ. Βρετανία) για τα τρία μετάλλια και δεν αποκλείεται και οι δύο Ελληνίδες να βρεθούν και πάλι στο βάθρο. Σίγουρα, η Νικόλ Κυριακοπούλου δείχνει να είναι σε καλύτερη κατάσταση, όμως ποιος μπορεί να μην υπολογίσει την Κατερίνα Στεφανίδη η οποία έχει αποδείξει πως στους μεγάλους αγώνες είναι πάντοτε παρούσα στο βάθρο.

Στους άνδρες θα έχουμε διπλή παρουσία με τους Φιλιππίδη και Καραλή. Δίχως αμφιβολία τα φαβορί για τα μετάλλια είναι οι Λίσεκ, Ντουμπλάντις και Λαβιλενί, όμως οι δύο Έλληνες πρωταθλητές μαζί με τον Βοϊτσιεχόφσκι μπορούν να κάνουν την έκπληξη και να βρεθούν στο βάθρο των νικητών.

Από εκεί και πέρα ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος είναι το μεγάλο φαβορί όχι απλά για την κατάκτηση ενός μεταλλίου, αλλά για να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Στο τριπλούν το γυναικών η Βούλα Παπαχρήστου λόγω ενός προβλήματος τραυματισμού, αναγκάστηκε να μείνει εκτός σε όλους της αγώνες της φέτος και θα κάνει το ντεμπούτο της απευθείας στη Γλασκώβη. Αν βρει ένα άλμα ανάλογο των δυνατοτήτων της θα βρεθεί σίγουρα μέσα στα μετάλλια σε μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση.

Οι υπόλοιποι Έλληνες πρωταθλητές θα παλέψουν για μία θέση στους τελικούς και δεν αποκλείεται να έχουμε ευχάριστες εκπλήξεις από κάποιους εξ αυτών όπως ο Κώστας Μπανιώτης και ο Κώστας Ζήκος.

Facebook Comments

POST A COMMENT.