Asia Fruit Logistica 2019: Διοργάνωση Ελληνικού Ομαδικού Περιπτέρου

asia-fruit-logistica

Δρόμους εξωστρέφειας στην ασιατική αγορά τροφίμων δημιουργεί για τρίτη φορά το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο με τη διοργάνωση του Ελληνικού Ομαδικού Περιπτέρου στην ASIA FRUIT LOGISTICA2019, η οποία θα ανοίξει τις πύλες της από τις 4 – 6 Σεπτεμβρίου 2019 στο Χονγκ Κονγκ.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις νωπών προϊόντων, η οποία λαμβάνει χώρα στο Asia WorldExpo Center και στη διάρκεια της οποίας συγκεντρώνονται κάθε χρόνο οι μεγαλύτεροι εκπρόσωποι του κλάδου για κατ’ ιδίαν συναντήσεις και επιχειρηματικές συνομιλίες.

Στη δεύτερη διοργάνωση Ελληνικού Ομαδικού Περιπτέρου την προηγούμενη χρονιά από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, συμμετείχαν εννιά ελληνικές εταιρίες, σε μια επιφάνεια 234τ.μ. Πρόκειται για τις εταιρίες: ANATOΛΗ, ΑΝΥΦΙ ΜΗΤΡΟΣΥΛΗΣ, ZEΥΣ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ, ΟΜΙΛΟΣ KOΛΙΟΥ, ΦΡΟΥΤΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΟΥΣΗ, και ΑΛΚΥΩΝ, GUSTERA, NESPAR, NEΣΤΟΣ μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος PREMIUM EUROPEAN KIWI, που οργάνωσε και συντόνισε η εταιρία WIN Σύμβουλοι Ανάπτυξης.

Οι ελληνικές εταιρίες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους σε περισσότερους από 13.500 επαγγελματίες επισκέπτες από 70 χώρες, αναδεικνύοντας τη δυναμική, που παρουσιάζει ο κλάδος της αγροτικής παραγωγής της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλες τις χώρες της Ασίας, όπου η υγιεινή διατροφή είναι πρωταρχικής σημασίας, η κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών καταγράφεται ιδιαίτερα αυξημένη και πολλά είδη όπως μήλα, ροδάκινα, ακτινίδια, εσπεριδοειδή, πεπόνια, κεράσια και επιτραπέζια σταφύλια εισάγονται με υψηλές τιμές ενώ μπρόκολα, καρότα, κρεμμύδια, σπαράγγια, σέλινο και λάχανο είναι τα λαχανικά με τις μεγαλύτερες πωλήσεις ανάμεσα στα εισαγόμενα. Στόχος των ελληνικών εταιριών είναι όχι μόνο να αυξήσουν τις ποσότητες που ήδη εξάγουν αλλά και να διευρύνουν την γκάμα προϊόντων, που μπορούν να προωθήσουν στην περιοχή. Προς αυτήν την κατεύθυνση, ευρύτερος στόχος είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, ώστε να επιτευχθεί η δυνατότητα εξαγωγής στην Κίνα και άλλων προϊόντων πέραν του ακτινιδίου.

Κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση μπορεί για πληροφορίες και για τη συμμετοχή της στο Ελληνικό Ομαδικό Περίπτερο στην ASIA FRUIT LOGISTICA 2019, να απευθύνεται στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, επίσημο αντιπρόσωπο της έκθεσης στην Ελλάδα και Κύπρο στα τηλ. 210 64 19 037 και 64 19 026 ή να ανατρέξει στην ειδική ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου για τις εκθέσεις: www.germanfairs.gr και στην ιστοσελίδα της έκθεσης: www.asiafruitlogistica.com

Facebook Comments

POST A COMMENT.