Σε συνεχή αστυνομικό κλοιό οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί μετά την επικήρυξη τους

toyrkois

Σε συνεχή αστυνομικό κλοιό, σε απομονωμένο χώρο σε περιοχή της Βόρειας Αττικής βρίσκονται οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που έχουν λάβει πολιτικό άσυλο στη χώρα μας και τους οποίους επικήρυξε προς 700.000 ευρώ η τουρκική κυβέρνηση.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι Τούρκοι στρατιωτικοί κατηγορούνται από την Άγκυρα για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος του 2016. Ο κύριος φόβος των κυβερνητικών παραγόντων αλλά και των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ. είναι να μην πέσουν οι Τούρκοι στρατιωτικοί θύματα αρπαγής πρακτόρων της ΜΙΤΕ σε μυστική αποστολή στην Αθήνα ή άλλης εγκληματικής ενέργειας.

Τα επικριτικά σχόλια μέσων ενημέρωσης του διεθνούς Τύπου προκάλεσε η κίνηση της Τουρκίας να αναδείξει σε μείζον θέμα την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών κατά την ημέρα επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Άγκυρα καθώς και να τους επικηρύξει με 700.000 ευρώ.

Με άρθρο τους στη γαλλική Liberation, ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ και ο διευθυντής της ελληνογαλλικής ορχήστρας Διονύσιος Ντερβί-Μπουρνιά, σχολιάζοντας την επικήρυξη των οκτώ τούρκων στρατιωτικών, παρομοιάζουν την κατάσταση με «κακοστημένο γουέστερν» και επιτίθενται στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Πρόκειται για πραξικοπηματίες, όπως υποστηρίζει εδώ και τρία χρόνια ο Ταγίπ Ερντογάν;

“Οι τουρκικές Αρχές δεν έδωσαν κανένα αξιόπιστο στοιχείο”, έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο στην Ελλάδα μετά από μια δικαστική οδύσσεια στο τέλος της οποίας οι αξιωματικοί όχι μόνον απηλλάγησαν από κάθε κατηγορία αλλά τους χορηγήθηκε και πολιτικό άσυλο λόγω των κινδύνων για τη ζωή τους από μια έκδοση».

Facebook Comments

POST A COMMENT.