Εθνική Στρατηγική για να καταστεί η Αττική Μητρόπολη Υγείας και Ευεξίας

patoulis

Tην Εθνική Στρατηγική, για να καταστεί η Αττική Μητρόπολη Υγείας και Ευεξίας, αξιοποιώντας την προνομιακή θέση της, έναντι άλλων μεγάλων πόλεων του εξωτερικού, παρουσίασε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο ομιλίας του, σε εκδήλωση για τον Τουρισμό Υγείας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, στην Αθήνα, υπό την αιγίδα του ΙΣΑ.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αττικής που βρίσκεται σε προνομιακή θέση έναντι άλλων μεγάλων πόλεων και πρωτευουσών του εξωτερικού, οι οποίες συνήθως πέρα από τον αστικό τους χαρακτήρα, δε διαθέτουν τόσα πλεονεκτήματα, σε επίπεδο ενδιαφερόντων.

 «Όραμά μας είναι να γίνει η Αττική Μητρόπολη Υγείας και Ευεξίας. Να συγκεντρώσει το μεγαλύτερο δυνατό μερίδιο της διεθνούς αγοράς, εμπνέοντας τον ταξιδιώτη του κόσμου ,με τις υπερσύγχρονες παροχές του σήμερα και τις γνήσιες μνήμες υγείας του χτες, όπως ξεδιπλώνονται από την Ιστορία και τον πολιτισμό μας κάτω από τον Αττικό ουρανό », τόνισε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε:

«Με το βλέμμα στραμμένο στην Αττική, θεωρώ ότι η ανάπτυξη του Τουρισμού είναι απόλυτα συνυφασμένη, με όσα η περιοχή διαθέτει αλλά και ταυτόχρονα, στερείται.  Διαθέτει το σύνολο σχεδόν του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, αλλά στερείται ταυτότητας. Ο Τουρισμός Υγείας και Ευεξίας, είναι η ιδανική ταυτότητα που εκτινάσσει την λάμψη της, σε κάθε ταξιδιώτη της γης. Είναι σαφές ότι οι δυνατότητες της Αττικής συμπεριλαμβανομένης της Αθήνας είναι απεριόριστες. Τα περιθώρια ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος και μάλιστα σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, δεδομένου του εύρους των θεματικών μορφών που προσφέρει η περιοχή, είναι μεγάλα.

Από συνέδρια και επιχειρηματικές συναντήσεις, μέχρι αρχαιολογικά, ιστορικά, θρησκευτικά και αθλητικά ενδιαφέροντα που μπορούν να πλαισιώσουν οποιοδήποτε λόγο επίσκεψης είτε είναι για επαγγελματικούς λόγους είτε για διακοπές. Έχουμε διαπιστώσει το τελευταίο διάστημα, την τάση σύνδεσης των επαγγελματικών ταξιδιών, με την αναψυχή.  Και αυτό, τη στιγμή που η φυσιολατρία περιλαμβανομένου του περιπατητικού τουρισμού, ο τουρισμός υγείας, ο γαστρονομικός και οινικός τουρισμός και φυσικά , η ψυχαγωγία και το shopping, συμπληρώνουν την εικόνα του προορισμού. Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να συναποφασίσουμε να προχωρήσουμε σε ένα σωστά δομημένο σχέδιο ανάδειξης της περιοχής που διαθέτει σχεδόν το μισό του πληθυσμού της επικράτειας, άρα έχει άμεση ανάγκη ενίσχυσης της οικονομίας και των θέσεων εργασίας και συγκεντρώνει ένα σημαντικό ποσοστό του συνολικού τουριστικού ρεύματος, με δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσης στο χώρο και στο χρόνο. Ο Τουρισμός Υγείας και Ευεξίας, εξ ορισμού ενισχύει και άλλες θεματικές μορφές τουρισμού και φυσικά θα προσδώσει στην Περιφέρεια Αττικής την ποιοτική διάσταση που έχει ανάγκη και δικαιούται», κατέληξε ο κ. Πατούλης.

*Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Money Show, διοργανώθηκε από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, υπό την αιγίδα του ΙΣΑ, της ΚΕΔΕ, του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών, του Ελληνοτουρκικού και του Ελληνοβουλγαρικού  Επιμελητηρίου.

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.