Η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, η αλλαγή του νόμου για τις διοικήσεις των τραπεζών, η επίσπευση δικαστικών αποφάσεων και η προστασία της πρώτης κατοικίας θα συζητηθούν με την κυβέρνηση.
Στην Αθήνα βρίσκονται οι εκπρόσωποι της τρόικα για σειρά επαφών με τις ελληνικές Αρχές, στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου «ενισχυμένης εποπτείας» της ελληνικής οικονομίας. Την ίδια ώρα στις Βρυξέλλες ξεκινάει το Eurogroup, χωρίς όμως να είναι η Ελλάδα μέρος της συζήτησης.
Κύριο θέμα για τα κλιμάκια των δανειστών είναι η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών και ιδιαίτερα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Παράλληλα, μια σειρά επιμέρους θεμάτων θα απασχολήσει τις δύο πλευρές, όπως η αλλαγή του νόμου για τις διοικήσεις των τραπεζών, η επίσπευση δικαστικών αποφάσεων και η προστασία της πρώτης κατοικίας με βάση το κυπριακό μοντέλο.
Η παραμονή της τρόικας θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή ενώ αύριο Τρίτη αναμένεται να υπάρξει και συνάντηση των εκπροσώπων με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.
POST A COMMENT.