Υποτροφίες για δημοσιογράφους στο Πανεπιστήμιο Columbia από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

columbia-university-campus

To Πρόγραμμα Υποτροφιών για δημοσιογράφους από την Ελλάδα σε συνεργασία με τη Σχολή Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Columbia στις ΗΠΑ, παρουσίασε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος και σύμβουλος του ΙΣΝ, Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου, ενώ υπότροφοι του Προγράμματος μοιράστηκαν την εμπειρία και τις εντυπώσεις από τη συμμετοχή τους σε αυτό, καθώς και τις ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία στον χώρο της δημοσιογραφίας μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Παρακολουθήστε  το χαρακτηριστικό βίντεο με τις εμπειρίες προηγούμενων υποτρόφων, το οποίο προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης:https://youtu.be/6ACHh_HhdQ8

Σε συνεργασία με τη διεθνώς αναγνωρισμένη Σχολή Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Columbia, στη Νέα Υόρκη, το ΙΣΝ παρέχει τη δυνατότητα για μέχρι 18 υποψήφιους κατ’ έτος, για περίοδο τουλάχιστον τριών ετών, να παρακολουθήσουν εξειδικευμένα μετεκπαιδευτικά προγράμματα δημοσιογραφίας.

Οι υποτροφίες αφορούν τα παρακάτω προγράμματα της Σχολής Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Columbia:

Α. Εργαστήρι παραγωγής βίντεο, διάρκειας τριών εβδομάδων

Β. Πρόγραμμα ερευνητικής δημοσιογραφίας, διάρκειας τριών εβδομάδων

Γ. Πρόγραμμα κωδικοποίησης και ανάλυσης δεδομένων, διάρκειας τριών μηνών.

Υπό την καθοδήγηση των αρμόδιων καθηγητών, μέχρι 6 σπουδαστές ανά πρόγραμμα και κατ’ έτος θα έχουν τη δυνατότητα να διδαχθούν αναφορικά με το βίντεο, τη δημοσιογραφική έρευνα και την ανάλυση δεδομένων, να αποκτήσουν επιπλέον εμπειρίες, καθώς επίσης και να λάβουν σχετική πιστοποίηση παρακολούθησης των μετεκπαιδευτικών προγραμμάτων από τη Σχολή Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Columbia.

Η κάθε υποτροφία που παρέχεται από το ΙΣΝ είναι πλήρης και περιλαμβάνει, εκτός από το κόστος φοίτησης στο εκάστοτε πρόγραμμα, τα έξοδα μετάβασης, διαμονής, τοπικών μετακινήσεων και διατροφής κάθε υποψηφίου, σύμφωνα πάντα με τη χρονική διάρκεια του προγράμματος που κάθε υποψήφιος θα παρακολουθήσει.

Η τελική επιλογή των υποψηφίων τίθεται στην αποκλειστική κρίση του Πανεπιστημίου Columbia. Όλα τα μαθήματα γίνονται στα Αγγλικά, ως εκ τούτου οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν καλή χρήση της Αγγλικής γλώσσας προκειμένου να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση που βρίσκεται αναρτημένη στον ιστότοπο του Πανεπιστημίου Columbia.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα διαρκέσει έως την 1η Μαρτίου 2019.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα Υποτροφιών του ΙΣΝ στο Πανεπιστήμιο Columbia, καθώς και για τη διαδικασία υποβολής αίτησης: https://www.snf.org/el/

Για ερωτήσεις αναφορικά με το Πρόγραμμα Υποτροφιών του ΙΣΝ στο Πανεπιστήμιο Columbia στείλτε το μήνυμά σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

 

 

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.