Αγιασμός των Υδάτων στη Μελβούρνη

theofania-melbourne

Δεκάδες χιλιάδων πιστών ξεχύθηκαν στα παραλιακά προάστια της Μελβούρνης για να συμμετάσχουν στην τελετή του Αγιασμού των Υδάτων, που, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος γιορτάστηκε με λαμπρότητα από την ομογένεια όλης της Αυστραλίας.

Ο «Νέος Κόσμος» απαθανάτισε τις τελετές που έλαβαν χώρα στη Μελβούρνη, στο παραλιακό προάστιο του Frankston και στο εξοχικό χωριό Rye.

Ο Αγιασμός των Υδάτων στη Μελβούρνη έγινε στο Port Melbourne στην τοποθεσία Princes Pier, όπως εξάλλου γίνεται κάθε χρόνο, παρουσία της θρησκευτικής ηγεσίας της Βικτώριας, των επισκόπων Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ και Μιλητουπόλεως κ. Ιακώβου, μίας μεγάλης μερίδας του κλήρου της Αρχιεπισκοπής της Βικτώριας, του εκπροσώπου της κυβέρνησης, υπουργού Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Μartin Foley, που εκλέγεται στην έδρα του Albert Park στην οποία ανήκει το Port Melbourne, του αρχηγού της Αντιπολίτευσης της Πολιτείας, Michael O’ Brien και του ομοσπονδιακού βουλευτή του Εργατικού κόμματος που εκλέγεται στην έδρα Μelbourne Ports, Michael Danby.

Το παρών έδωσαν επίσης και οι ομογενείς βουλευτές του Εργατικού στη Βικτώρια Νίκος Στάικος και Στιβ Δημόπουλος.

Πάνω από 20 άτομα βούτηξαν στα νερά του λιμανιού της Μελβούρνης για το Σταυρό. Τελικά αυτός που τον ανέσυρε ήταν ο Νίκος Χατζηδημητρίου από το προάστιο Glen Waverley, ο οποίος αίρει την καταγωγή του από την Λήμνο.

Μετά την τελετή του Αγιασμού, όπως εξάλλου γίνεται κάθε χρόνο, ακολούθησε ελληνικό πανηγύρι όπου πλήθος κόσμου απόλαυσε ελληνικές γεύσεις, αλλά και ελληνική μουσική και χορούς.

Στο Frankston ο εορτασμός των Θεοφανείων ξεκίνησε από τον ιερό ναό των Αγίων Θεοφανείων όπου εψάλη η Θεία Λειτουργία. Στην συνέχεια οι πιστοί και κλήρος μετέβησαν στο λιμανάκι του Frankston για την τελετή Αγιασμού στην οποία παρέστη και ο Δήμαρχος Frankston, Michael O’ Reilly. Δεκάδες πιστοί κάθε ηλικίας βούτηξαν για να πιάσουν τον Σταυρό αλλά αυτός που το κατάφερε ήταν ο Δημήτρης Αγρυπίδης.

Στο Rye, ο Αγιασμός των Υδάτων αποτελεί σημαντική στιγμή στο ημερολόγιο του εξοχικού χωριού καθώς συγκεντρώνει κάθε χρόνο χιλιάδες κόσμου, αφού μετά την τελετή του Αγιασμού ακολουθεί ολοήμερη γιορτή με έντονο ελληνικό χρώμα.


Από τον Αγιασμό των Υδάτων στο Rye. Φώτο: Γιάννης Παπαδημητρίου

Η τελετή του Αγιασμού εψάλη από τον εφημέριο της Παναγίας Καμαριανής, Ελευθέριο Τάτση που βρίσκεται στο Red Hill και 50 συμπάροικοι περίμεναν με αγωνία να βουτήξουν ελπίζοντας ο καθένας ότι θα είναι αυτός που θα τον ανασύρει. Τελικά, ο μόνος του οποίου οι προσδοκίες δικαιώθηκαν μιας και ήταν αυτός που ανέσυρε τον Σταυρό ήταν ο Κυριάκος Κωνσταντινίδης. Μεταξύ άλλων το παρών στη τελετή έδωσε και ο υπουργός Υγείας της Αυστραλίας ο οποίος δεν αρκέστηκε μόνο στο να παρακολουθήσει την τελετή αλλά ήταν και ο σημαιοφόρος κατά την μεταφορά της εικόνα στην παραλία όπου και έγινε η τελετή.

Πηγή: neoskosmos.com

Facebook Comments

POST A COMMENT.