Τόκιο 2020: Αίτημα στην ΔΟΕ για αλλαγές λόγω… ζέστης

%cf%84%ce%bf%ce%ba%ce%b9%ce%bf

Επίσημα αίτημα στη ΔΟΕ για αλλαγή ώρας έναρξης στο αγωνιστικό πρόγραμμα του Μαραθωνίου, κατέθεσαν οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο κατέθεσαν αίτημα στη ΔΟΕ για αλλαγή ώρας έναρξης στο αγωνιστικό πρόγραμμα του Μαραθωνίου, έτσι ώστε να αποφύγουν τις υψηλές θερμοκρασίες που σημειώνονται στη χώρα τον μήνα Αύγουστο (ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου).

Οι δύο Μαραθώνιοι δρόμοι (ανδρών και γυναικών) ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθούν με ώρα έναρξης 7:00 το πρωί, αλλά οι διοργανωτές ζήτησαν από την IAAF και τη ΔΟΕ τη μετάθεση της ώρας εκκίνησης για τις 05:30 ή 06:00 τοπική ώρα (οι γυναίκες στις 2 Αυγούστου και οι άνδρες στις 9/8, παραδοσιακά δηλαδή την τελευταία ημέρα των Αγώνων).

“Βάσει των προτάσεων της ομάδας εμπειρογνωμόνων της ΔΟΕ, προχωρούμε σε αλλαγές ώρας έναρξης για τους Μαραθώνιους δρόμους ανδρών και γυναικών και το βάδην 20 χλμ”, δήλωσε ο πρόεδρος του “Τόκιο 2020” Γιοσίρο Μόρι την Τετάρτη.

“Με δεδομένο ότι είναι απαραίτητο να εγκριθούν τέτοιες αλλαγές από την IAAF, θα συνεργαστούμε στενά μαζί τους και θα επιδιώξουμε να λάβουμε απόφαση μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους”, είπε ο Μόρι.

Να αναφέρουμε πως οι ώρες έναρξης για τους αγώνες ράγκμπι και ποδηλασίας έχουν επίσης αλλάξει μετά την συνάντηση της Επιτροπής Συντονισμού της ΔΟΕ με μια ομάδα εμπειρογνωμόνων. Όλοι οι πρωινοί αγώνες ράγκμπι θα ξεκινήσουν από τις 09:00, μιάμιση ώρα νωρίτερα απ΄ ότι είχε αρχικά προγραμματιστεί, με την ποδηλασία σε δημόσιο δρόμο να διεξάγεται το απόγευμα, μία ώρα αργότερα από τον προγραμματισμό που είχε γίνει.

“Θα συνεχίσει να βρίσκεται στο μυαλό των διοργανωτών και το δικό μας η ασφάλεια των αγωνιζομένων. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους συμμετέχοντες αθλητές”, δήλωσε το ηγετικό στέλεχος της ΔΟΕ Τζον Κόουτς.

Οι Ολυμπιακοί αγώνες του Τόκιο είναι προγραμματισμένοι για τις 24 Ιουλίου με 9 Αυγούστου 2020.

ΠΗΓΗ : www.newsit.gr

Facebook Comments

POST A COMMENT.