Ραδιοέρανος του ABC από το Ελληνικό Κέντρο για τους πυρόπληκτους της Αττικής

pyrkagia

To ραδιόφωνο του ABC Μελβούρνης και Βικτώριας έκανε μέσω του πρόγραμματός του έρανο υπέρ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την ενίσχυση των πυρόπληκτων της Αττικής, καθώς συνεχίζει να παρέχει ανθρωπιστική υποστήριξη στους ανθρώπους και τις κοινότητες που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Συγκεκριμένα, το ραδιόφωνο του ABC παρουσίασε πρόγραμμά του ζωντανά από το Ελληνικό Κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης (ΕΚΜ), με ειδικά ρεπορτάζ και συνεντεύξεις ενώ καλούσε το κοινό να προσφέρει στον έρανο για τους πυρόπληκτους.

Το ειδικό αυτό  πρόγραμμα πραγματοποιηθηκε την Τετάρτη 15 Αυγούστου, από τις 7.30μμ ως τις 9.00μμ, και παρουσιάστηκε από τους Richelle Hunt και Brian Nankervis.

Στην εκπομπή υπήρχε μουσικό πρόγραμμα από τους: The Philhellenes που έπαιξαν ρεμπέτικα τραγούδια, Tim Rogers, La Voce della Luna, Jessie Lloyd, Zourouna και ειδικούς προσκεκλημένους τους: Μαίρη Κούστα,  Τζορτζ Ντονίκιαν, Κομνηνό και Π.Ο.

«Είναι σημαντικό που συνεργαστήκαμε όλοι μαζί για αυτή τη σημαντική αιτία. Τα γεγονότα και οι εικόνες των πρόσφατων πυρκαγιών έχουν επηρεάσει κάθε άνθρωπο με ελληνική καταγωγή, ανεξάρτητα από το πού ζουν σε όλο τον πλανήτη. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για τη συνεργασία μας με το ραδιόφωνο του ABC», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΚΜ κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης.

Πληροφορίες για τον έρανο του ΑBC εδώ:

http://www.abc.net.au/radio/melbourne/action-for-athens/10093228

 

Στήριξη στους εθελοντές πυροσβέστες

Σημειώνεται ότι η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης κατόπιν συνεννόησης με τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, διοργάνωσε ειδικό έρανο υπέρ του Συλλόγου Ελλήνων Εθελοντών Πυροσβεστών, των ανθρώπων εκείνων που δίνουν πραγματική μάχη για να σβήσουν τις φωτιές και να βοηθήσουν τους πυρόπληκτους.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εθελοντές πυροσβέστες είναι η έλλειψη εξοπλισμού ατομικής προστασίας (στολές, εργαλεία, κράνη, μπότες κ.λπ.) και ο συναφής εξοπλισμός που είναι απαραίτητος για το ρόλο τους.

Δυστυχώς, αναγκάζονται να αγοράσουν τον προστατευτικό τους ρουχισμό που υπερβαίνει τα 1000 ευρώ, αλλιώς σε πολλές περιπτώσεις που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά αυτά τα κόστη, αναγκάζονται να συμμετέχουν σε επείγοντα περιστατικά χωρίς την απαιτούμενη προστασία, εκθέτοντας τον εαυτό τους σε απρόβλεπτους κινδύνους.

«Για αυτό προσπαθήσαμε να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε σημαντικά ελληνικά θεσμικά όργανα και φορείς λήψης αποφάσεων προκειμένου το κράτος να αγοράσει τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας για όλους τους εθελοντές πυροσβέστες. Με αυτό το σκεπτικό απευθυνθήκαμε στους Έλληνες στο εξωτερικό ζητώντας τη βοήθειά τους,» αναφέρει ο Σύλλογος σε επιστολή του.

Οι ενδιαφερόμενοι κατέθεσαν τις δωρεές τους σε ειδικό λογαριασμό για τους εθελοντές πυροσβέστες, την Τετάρτη 15 Αυγούστου  2018, 7.30μμ-9.00μμ.

Facebook Comments

POST A COMMENT.