Ολοκληρώθηκε η πώληση της Cyta Hellas στη Vodafone Ελλάδος

cyta-vodafone

Την ολοκλήρωση της διαδικασίας πώλησης της ελληνικής θυγατρικής ανακοίνωσε η  Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (Cyta).

Ως γνωστόν, ο κυπριακός τηλεπικοινωνιακός οργανισμός είχε συμφωνήσει στην πώληση της Cyta Hellas στη Vodafone Ελλάδος με το συνολικό ποσό της συμφωνίας να ανέρχεται στα 118,1 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία χρειαζόταν την έγκριση από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) με την τελευταία να δίνει μόλις πριν από λίγες μέρες το «πράσινο φως».

Εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου, η πρόεδρος της Cyta κα Ρένα Ρουβιθά Πάνου εξέφρασε την ικανοποίηση του οργανισμού για την εξέλιξη αυτή, σημειώνοντας ότι “προσθέτει αξία στα όσα πέτυχε η Cyta Hellas και οι άνθρωποί της στην Ελληνική αγορά”. Όπως τόνισε η κα Ρουβιθά, “πλέον η Cyta μπορεί να αξιοποιήσει πρόσθετους πόρους και να προσηλωθεί στην ανάπτυξη των Κυπριακών τηλεπικοινωνιακών υποδομών με την εισαγωγή τεχνολογιών αιχμής. Στην κατεύθυνση αυτή, με την Παγκύπρια εμπορική διάθεση του Δικτύου  Οπτικών Ινών και τη συνεχιζόμενη αναβάθμιση του Δικτύου Κινητής Τηλεφωνίας Νέας Γενιάς 4,5G, η Cyta καθιερώνει στην Κύπρο τις υπέρ-υψηλές ταχύτητες και εισέρχεται δυναμικά στην εποχή του Gigabit.

Ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι για τη συναλλαγή ενήργησαν οι PricewaterhouseCoopers Business Solutions SA (Ελλάδα) και ως νομικοί σύμβουλοι για τη συναλλαγή ενήργησαν οι Μπερνίτσας Δικηγορική Εταιρεία (Ελλάδα) και Γεωργιάδης & Πελίδης LLC (Κύπρος).

Πηγή: cnn.gr

Facebook Comments

POST A COMMENT.