Νέες κομματικές ισορροπίες φέρνει η συμφωνία για το Σκοπιανό

siriza-anel

Σοβαρές αναταράξεις προκαλεί στην εσωτερική πολιτική σκηνή η συμφωνία για το ονοματολογικό που υπεγράφη την Κυριακή στη Μεγάλη Λίμνη Πρεσπών.

Η κυβερνητική πλειοψηφία έχει, από το Σάββατο, καταγράψει την πρώτη κοινοβουλευτική απώλεια με τη διαφοροποίηση και διαγραφή του ΔΚαμμένου από την Κ.Ο των ΑΝΕΛ. Το συγκυβερνών κόμμα αντιμετωπίζει, πλέον, σοβαρά προβλήματα συνοχής καθώς την επόμενη μέρα ανακοίνωσε την αποχώρησή της η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Μανταλένα Παπαδοπούλου ενώ ηχηρές αντιδράσεις υπάρχουν και στις τοπικές οργανώσεις του κόμματος στη Βόρεια Ελλάδα.

Προβλήματα εμφανίζονται και στο Κίνημα Αλλαγής μετά την απόφαση του Ποταμιού να μην συνταχθεί με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη στο ζήτημα της συμφωνίας. ΦώφηΓεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης είχαν, σύμφωνα με πληροφορίες, έντονο διάλογο το βράδυ της Παρασκευής κατά τον οποίο η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ ζήτησε εξηγήσεις για τη στάση του Ποταμιού, επικαλούμενη το γεγονός ότι η ίδια είναι το μόνο εκ ελεγμένο όργανο του Κινήματος.

Από την πλευρά του ο κ. Θεοδωράκης εξήγησε στην επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ ότι εκπροσωπεί το κόμμα και τις αποφάσεις του Ποταμιού και ζήτησε εξηγήσεις για τους λόγους που η κ. Γεννηματά αποφάσισε να παρακάμψει την πλειοψηφία του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ. Μετά από τις εξελίξεις αυτές ο κ. Θεοδωράκης αποφάσισε να συγκαλέσει για το απόγευμα της Δευτέρας έκτακτη σύσκεψη των ηγετικών στελεχών του Ποταμιού, κατά την οποία θα συζητηθεί το μέλλον της συμμετοχής του Ποταμιού στο ΚΙΝΑΛ.

Πηγή: cnn.gr

Facebook Comments

POST A COMMENT.