η Ολυμπιάδα Νεοελληνικής Γλώσσας: Από Κίνα και Ουκρανία οι περισσότεροι υποψήφιο

olympiada_neoellinikis_glossas
«Ο μεγαλύτερος αριθμός υποψηφίων προήλθε από την Κίνα και την Ουκρανία», ανέφερε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του ΚΕΓ Γιώργος Βλάχος. Όπως εξήγησε, ίσως οφείλεται στη λειτουργία εδρών ελληνικών σπουδών στα πανεπιστήμια των δύο χωρών, αλλά και στην έλξη που ασκεί η χώρα μας.
Προϋπόθεση για να λάβει κάποιος μέρος στην Ολυμπιάδα είναι να είναι 18-25 ετών, να έχει γεννηθεί εκτός Ελλάδας και Κύπρου, να μένει μόνιμα στο εξωτερικό και να μην έχει φοιτήσει σε ελληνόφωνο εκπαιδευτικό σύστημα πάνω από ένα έτος. «Η δράση αυτή αποδεικνύει ότι το πανεπιστήμιο είναι ανοιχτό στη διεθνή κοινότητα και συμβάλλει στη σύσφιξη των σχέσεων με άλλες χώρες και στη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού», τόνισε η αντιπρύτανης του ΑΠΘ Αριάδνη Στογιαννίδου.
Στη δεύτερη φάση της Ολυμπιάδας προκρίθηκαν οι: Χρήστος Νίκας (ΗΠΑ), Yasmin Abdou (Αίγυπτος), Eleni Papapano (Αλβανία), Silvia Zheleva (Βουλγαρία), Zhenya Poghosyan (Αρμενία), Valeria Zubochek (Ουκρανία), Laura Ioana Tirnovanu (Ρουμανία), Maryna Herhel (Πολωνία), Lidia Lesnykh (Ρωσία), Yuxin Feng (Κίνα
ΠΗΓΗjob.GR

Facebook Comments

POST A COMMENT.