Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του Κωνσταντίνου Τσάτσου

Κωνσταντίνος Τσάτσος

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 χρόνων από το θάνατο του Κωνσταντίνου Τσάτσου, νομικό, φιλόσοφο και πολιτικό, που διετέλεσε πρόεδρος της Δημοκρατίας από το 1975 έως το 1980, διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην αίθουσα της Γερουσίας του κτιρίου της Βουλής των Ελλήνων, την Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 10.00.

Tην εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης.

Στην πρώτη συνεδρία της εκδήλωσης, ο κ. Παύλος Σούρλας, γενικός γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής και ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα μιλήσει για τον Κ. Τσάτσο ως έναν νεοκαντιανό φιλόσοφο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών τη δεκαετία του 1930, ο κ. Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα αναφερθεί στο ύστερο έργο του Κ. Τσάτσου Πολιτική, και ο κ. Κωνσταντίνος Σταμάτης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, θα παραθέσει την καίρια συμβολή του Κ. Τσάτσου στο πρόβλημα της ερμηνείας του δικαίου.

Στη δεύτερη συνεδρία της εκδήλωσης, ο κ. Ηλίας Νικολακόπουλος, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα αναφερθεί στους σταθμούς της διαδρομής του Κ. Τσάτσου, από το Εθνικό Ενωτικό Κόμμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ο κ. Ευάνθης Χατζηβασιλείου, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών θα αναπτύξει το πνευματικό υπόβαθρο των πολιτικών επιλογών του Κ. Τσάτσου, και ο κ. Σπυρίδων Βλαχόπουλος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών θα αναφερθεί στον συνταγματικό λόγο του Κ. Τσάτσου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.

 

Περισσότερες πληροφορίες: τηλ.: 2103735326

http://foundation.parliament.gr ● http://www.facebook.com/idrimavoulis

 

 

 

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.