Τουλάχιστον 7 νεκροί από τη σφοδρή καταιγίδα στο βόρειο κι ανατολικό τμήμα της Γερμανίας

Επτά επιβάτες οχημάτων έχασαν τη ζωή τους όταν καταπλακώθηκαν από δέντρα ή κλαδιά κατά τη διάρκεια της σφοδρής καταιγίδας που σάρωσε το βόρειο και ανατολικό τμήμα της Γερμανίας και προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Στο Αμβούργο (βόρεια), δέντρο ξεριζώθηκε και έπεσε πάνω σε ένα αυτοκίνητο όπου επέβαιναν δύο γυναίκες. Η μία εξ αυτών σκοτώθηκε και η άλλη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία.

Ένας οδηγός έχασε τη ζωή του εξαιτίας της πτώσης ενός δέντρου καθώς κινείτο σε εθνική οδό στο Νόι- Κάρστατ, στο κρατίδιο του Μεκλεμβούργου- Δυτικής Πομερανίας, ενώ στην περιοχή του Βρανδεμβούργου, στα περίχωρα του Βερολίνου, δέντρο καταπλάκωσε το αυτοκίνητο μιας γυναίκας, σκοτώνοντάς την.

Η πτώση ενός κλαδιού στο παρμπρίζ του οχήματός του προκάλεσε τον θάνατο ενός οδηγού στην ίδια περιοχή, όπως ανέφεραν οι αρχές. Δύο επιπλέον άνθρωποι έχασαν την ζωή τους ενώ βρίσκονταν στο αυτοκίνητό τους.

Στο Βερολίνο μια οδηγός αυτοκινήτου σκοτώθηκε, έγινε γνωστό από την πυροσβεστική υπηρεσία με μήνυμα που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της στο Twitter.

Στη γερμανική πρωτεύουσα, πολλοί ήταν επίσης οι τραυματίες από τις πτώσεις δέντρων και κλαδιών στα πεζοδρόμια της πόλης.

Όλα τα τρένα στο βόρειο τμήμα της χώρας ακινητοποιήθηκαν, ιδίως εκείνα στη γραμμή Αμβούργο- Βερολίνο, εξαιτίας των πτώσεω δέντρων στις ράγες, επισήμανε η εταιρεία σιδηροδρόμων Deutsche Bahn.

Προβλήματα στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες καταγράφθηκαν και στην ανατολική Γερμανία.

Στο Βερολίνο, εξάλλου, όπου οι μετεωρολόγοι ανέμεναν ριπές ανέμου ταχύτητας έως 120 χλμ/ώρα, η κυκλοφορία των αστικών τρένων (S-Bahn), των λεωφορείων και των τραμ διακόπηκε το απόγευμα τοπική ώρα, κατά το σχόλασμα των γραφείων και των υπηρεσιών.

Αποτέλεσμα: πολλοί Βερολινέζοι έπρεπε να φύγουν με τα πόδια ή συνωστίστηκαν στα μετρό σε μια προσπάθεια να προστατευτούν από τους θυελλώδεις ανέμους που προκάλεσαν πτώσεις διαφημιστικών πινακίδων.

Τα γερμανικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες από δέντρα που έχουν ξεριζωθεί, μεταξύ άλλων σε έναν από τους μεγαλύτερους εμπορικούς δρόμους του Βερολίνου, το Ku’damm.

Επιπλέον, σφοδροί άνεμοι σάρωσαν το λιμάνι του Αμβούργου φθάνοντας έως τα 140 χλμ/ ώρα προτού κατευθυνθούν προς το Βερολίνο και τα κρατίδια της Σαξονίας και της Σαξονίας Άνχαλτ.

Οι δύο ζωολογικοί κήποι του Βερολίνου έκλεισαν για το κοινό το απόγευμα και πολλοί ένοικοί τους όπως λιοντάρια και καμηλοπαρδάλεις μεταφέρθηκαν σε ασφαλείς χώρους.

Facebook Comments

POST A COMMENT.