Ο Μακρόν και οι γαλλικές ασφαλιστικές στην Ελλάδα

Εμμανουέλ Μακρόν

Μεταξύ των εκπροσώπων της ελληνογαλλικής επιχειρηματικής κοινότητας, που υποδέχθηκαν τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν προ ημερών στην Αθήνα και συμμετείχαν επίσης στη συνάντησή του με τους επιχειρηματίες στο Πολιτιστικό Κέντρο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ήταν και ο διευθύνων σύμβουλος της AXA Ασφαλιστικής κ. Ερρίκος Μοάτσος.

Ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος των γαλλικών ασφαλιστικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται την Ελλάδα, στις εκδηλώσεις για τον Γάλλο Πρόεδρο. Το γεγονός αυτό συνιστά μια αναγνώριση για τον ρόλο της AXA Ασφαλιστικής, η οποία από τις 15 Οκτωβρίου του 2006 που εξαγόρασε την Alpha Ασφαλιστική έβαλε το δημιουργικό στίγμα της, στην πορεία της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.

Στη χώρα μας, δραστηριοποιούνται ακόμη ο γαλλικός ασφαλιστικός όμιλος Groupama που εξαγόρασε το 2007 τον Φοίνικα, η CNP Ασφαλιστική (Υποκατάστημα της Κυπριακής CNP Ασφαλιστικής), η CNP Ζωής, η οποία είναι ανώνυμη ασφαλιστική εταιρεία και ανήκει στον όμιλο της CNP και η Credit Agricole Life. Η AXA Ασφαλιστική, διαγράφει μία ελπιδοφόρα πορεία ενώ η Groupama, που εξαγόρασε το 2007 τον Φοίνικα, εμφανίζει τα τελευταία χρόνια μία μείωση παραγωγής με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός της πρώτης δεκάδας των ασφαλιστικών εταιρειών της χώρας με βάση την παραγωγή ασφαλίστρων. Οι CNP Ασφαλιστική και CNP Ζωής, έχουν ακόμη περιορισμένη δραστηριότητα στη χώρα μας καθώς οι μητρικές τους εταιρείες είναι στην Κύπρο και ταλαιπωρήθηκαν από την κατάρρευση του Κυπριακού τραπεζικού συστήματος, ωστόσο σταδιακά αυξάνουν δραστηριότητα και στην Ελλάδα. Τέλος η Credit Agricole Life βρίσκεται σε διαδικασία Run Off.

Πηγή: nextdeal.gr

Facebook Comments

POST A COMMENT.