Σφοδρές επικρίσεις Μέρκελ για την προφυλάκιση Γερμανού ακτιβιστή από τις τουρκικές αρχές

merkel

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ άσκησε σήμερα δριμεία κριτική στην απόφαση των τουρκικών αρχών να συνεχιστεί η κράτηση του Γερμανού ακτιβιστή Πέτερ Στόιτνερ χαρακτηρίζοντάς την «απόλυτα αδικαιολόγητη» κι υποστηρίζοντας ότι η γερμανική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει την αποφυλάκισή του.

Η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης προέβη στις δηλώσεις αυτές, που δεν ήταν προγραμματισμένες, σε μια τελετή προς τιμή Γερμανών αθλητών, τονίζοντας ότι η υπόθεση αυτή προκαλεί τη «μέγιστη ανησυχία».

«Είμαστε ακράδαντα πεπεισμένοι ότι αυτή η σύλληψη είναι απόλυτα αδικαιολόγητη. Εμείς, ως γερμανική κυβέρνηση, την καταδικάζουμε. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε εκείνον και όλους όσοι συνελήφθησαν» σημείωσε.

«Η γερμανική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί, σε κάθε επίπεδο, να διασφαλίσει την απελευθέρωσή τους» συμπλήρωσε η Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος επισήμανε επίσης ότι αυτή η σύλληψη αυτή αποτελεί άλλη μια υπόθεση «όπου αθώοι άνθρωποι παγιδεύτηκαν στα γρανάζια του δικαστικού συστήματος και καταλήγουν στη φυλακή».

Facebook Comments

POST A COMMENT.